Connect with us

Externe

Ryanair a anulat toate zborurile de pe Aeroportul Ciampino. Zeci de români sunt blocaţi în Italia

Zeci de români sunt blocaţi de ieri seară în Roma, după ce cursa Ryanair cu care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti a fost anulată din cauza ninsorii şi viscolului puternic.

Pasagerii spun că ar fi existat probleme cu degivrarea aeronavei, iar compania i-a anunţat că le va oferi cazare în capitala Italiei până pe 1 martie, când se vor întoarce în România.

„Zborul nostru trebuia să plece în jurul orei 18.00. Au spus că nu se poate decola că sunt condiții nefavorabile, dar în același timp a zburat un alt avion către București și a aterizat. Unul dintre piloți a zis că el nu poate ajunge către București.

Compania aeriană nu a putut fi contactată pentru a oferi o poziţie oficială

Până nu a venit domnul consul, nimeni nu ne-a băgat în seamă, apoi au acceptat să ne ofere și nouă niște condiții, cazare, mâncare și apă. Explicațiile care ni s-au dat au fost că nu se poate zbura pentru că sunt condițiile nefavorabile.

Nu ni s-a dat nicio lămurire”, a explicat pentru Antena 3, Florin Ionescu, un român blocat pe aeroportul din Ciampino.

O singură pistă a funcționat pe aeroportul Fiumicino din Roma, după ce s-au depus 10 cm de zăpadă în mai puțin de 4 ore. Iar al doilea aeroport, Ciampino, unde aterizeză și decolează mai multe companii aeriene low cost, a fost închis pe timpul nopții.

Potrivit oficialilor italieni citați de Reuters, compania Ryanair și-a anulat toate zborurile din și spre aeroportul Ciampino.

Citeşte şi Gabriela Firea, anunţ de ultimă oră. Ce se întâmplă cu şcolile din Bucureşti

Gabriela Firea a anunţat în urmă cu puţin că a fost luată decizia ca toate şcolile din Capitală să rămână închise din cauza vremii.

În ceea ce priveste programul şcolilor particulare, Gabriela Firea a anunţat că acestea vor putea să informeze părinţii despre deciziile pe care le iau.

„Am avut un comitet operativ în care am analizat informațiile de la ANM, am studiat cu responsabilitate infiormațiile și împreună cu domnul prefect, cu inspectorul scolar, am luat decizia ca scoliile să rămână închise toată săptămna, vorbim de cele din sistemul de stat. Unitatile de învățământ private își pot lua propiile decizii”, a spus Gabriela Firea.

Decizia a fost luată după mai multe discuţii

Gabriela Firea a explicat că a luat această decizie după ce s-a consultat cu specialiștii meteorologi, cu prefectul și cu inspectorul general.

În ceea ce-i privește pe studenți și învățământul particular, unitățile respective de învățământ au libertatea de a lua propriile decizii, a spus Gabriela Firea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top