Connect with us
Stare de urgență în Germania din cauza unui incendiu

Externe

Stare de urgență în Germania din cauza unui incendiu

Autorităţile locale din oraşul Rosenheim, situat în regiunea Bavaria, au declarat stare de urgenţă după ce un incendiu face ravagii de mai multe ore într-o zonă împădurită din apropiere, potrivit DPA.

Circa 135 de pompieri, 30 de membri ai serviciului salvamont şi patru elicoptere se luptau cu flăcările, potrivit unuia dintre salvatori care a descris zona ca ”incredibil de uscată”.

Traseul din apropiere pentru drumeţii pe muntele Schwarzenberg a fost evacuat, iar norii de fum erau vizibili de la mai mulţi kilometri depărtare.

Incendii devastatoare în California

California se confruntă cu cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria statului din vestul SUA. Două incendii de vegetaţie distincte, care au fuzionat, au cuprins peste 1.000 de kilometri pătraţi în nordul Californiei, depăşind un alt incendiu masiv care a devastat zone întinse din sudul statului în luna decembrie.

Pagubele materiale sunt destul de reduse în condiţiile în care momentan incendiul a afectat doar zone izolate din zona Pădurii Mendocino, însă oficialii americani avertizează că extinderea incendiului ar putea ameninţa peste 11.000 de clădiri. Incendiul afectează zone aflate la aproximativ 90 de kilometri nord de San Francisco.

Şapte persoane au murit recent în urma unui incendiu din zona oraşului Carr

Peste 14.000 de pompieri se luptă să stingă mai multe incendii de vegetaţie din diverse zone ale statului California, a declarat Scott McLean, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Păduri şi Protecţie împotriva Incendiilor.

Brian Hurley, un reprezentant al Serviciului Naţional de Meteorologie, a declarat că temperaturile în nordul Californiei ar putea să ajungă la 43 de grade Celsius în următoarele zile, iar vântul puternic ar putea conduce la extinderea incendiilor.

Citește și Incendiul devastator din Grecia: S-a aflat cauza dezastrului

Căldura excesivă, parţial provocată de schimbările climatice, cauzează uscarea vegetaţie, lucru care favorizează apariţia şi răspândirea incendiilor, afirmă experţi citaţi de agenţia The Associated Press.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top