Connect with us
crimă

Externe

Tragedie: Un cunoscut jurnalist a fost găsit împușcat alături de iubita lui

Un ziarist de investigaţie slovac, găsit împuşcat alături de iubita sa duminică, a fost probabil ucis din cauza anchetei sale privind cazuri de corupţie, a declarat luni poliţia, relatează Reuters.

Poliția a fost chemată de o rudă pentru că acesta nu răspundea la ușă.

Jan Kuciak, 27 de ani, lucra de trei ani pentru publicaţia online Aktuality.sk, parte a grupului media germano-elveţian Ringier Axel Springer.

El ancheta cazuri de fraude fiscale în rândul oamenilor de afaceri având conexiuni cu partidul de guvernământ de la Bratislava şi cu alţi politicieni.

Guvernul slovac a promis că vinovații vor ajunge în fața justiției

Kuciak şi iubita sa au fost găsiţi împuşcaţi mortal duminică în locuinţa bărbatului din Velka Maca, la 65 de kilometri est de capitala Bratislava.

„Conform informaţiilor de care dispunem, se pare că versiunea cea mai probabilă este aceea că motivul crimei ar avea legătură cu munca de investigaţie a jurnalistului”,
a declarat şeful poliţiei slovace Tibor Gaspar în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

Axel Springer a condamnat „asasinarea crudă” a jurnalistului său şi oficiali slovaci au promis să-i aducă pe cei responsabili pentru aceste crime în faţa justiţiei.

Ultima anchetă a jurnalistului viza un om de afaceri care se ocupa cu imobiliare

„În cazul în care această crimă a fost o încercare de a descuraja o companie media independentă precum Ringier Axel Springer Slovakia să dezvăluie eventuale infracţiuni, vom folosi acest lucru ca o oportunitate pentru a fi mai consecvenţi în misiunea noastră jurnalistică”, a afirmat Axel Springer într-un comunicat comun cu Ringier AG, Ringier Axel Springer Slovakia şi Ringier Axel Springer Media AG.

În ultima sa anchetă pentru Aktuality, datată 9 februarie, Jan Kuciak cerceta noi tranzacţii suspecte conduse de firme având legătură cu omul de afaceri Marian Kocner.

Acesta era suspect pentru o posibilă evaziune fiscală având legătură cu un complex de apartamente de lux din Bratislava care s-a aflat în mijlocul unui scandal politic anul trecut.

Omul de afaceri Marian Kocner nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Cazul legat de aceste apartamente de lux a generat proteste în masă anul trecut în care s-a cerut demisia ministrului de interne Robert Kalinak pentru relaţiile sale de afaceri cu dezvoltatorul imobiliar Ladislav Basternak, care a făcut obiectul unei anchete cu privire la evaziune fiscală. Ambii au negat orice fel de act infracţional, potrivit agerpres.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top