Connect with us
Un jurnalist și soția sa au fost împușcați în plină stradă, în Franța

Externe

Un jurnalist și soția sa au fost împușcați în plină stradă, în Franța

Un jurnalist azer aflat în exil în Franţa, Rahim Namazov, şi soţia sa au fost ţinta unor focuri de armă vineri dimineaţă la Colomiers (sud-vest). Femeia a murit, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

Potrivit sursei, cuplul circula în maşina personală când, în jurul orei 07.00 GMT, şapte focuri de armă au fost trase în direcţia celor doi.

Rahim Namazov a fost rănit în spate şi se zbate între viaţă şi moarte, potrivit acestei surse din cadrul poliţiei.

Interogat de AFP, Parchetul din Toulousel a confirmat că „la primele ore ale dimineţii” un cuplu a cărui identitate nu a fost precizată a fost rănit de gloanţe la Colomiers. A adăugat că „femeia a fost mai gravă rănită, fiind împuşcată în cap”.

Ancheta a fost confirmată de poliţia judiciară din Toulouse.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Atac terorist în urmă cu puţin timp. Sunt zeci de morţi şi răniţi

Zeci de persoane au fost ucise sau rănite sâmbătă în două atacuri sinucigaşe cu maşini-capcană în oraşul-port Aden din sudul Yemenului, au confirmat martori şi medici locali, atentatele fiind revendicate de Statul Islamic (SI), potrivit Reuters.

Potrivit surselor citate, atacurile par să fi avut ca ţintă o tabără folosită de forţele anti-teroriste din sud-vestul oraşului Aden.

Reprezentanţi ai principalului spital din oraş, Jumhouriya, au spus că au fost aduse cadavrele a cinci victime, majoritatea soldaţi, alături de mai multe persoane rănite, inclusiv civili, fără a oferi însă date exacte.

Localnicii explică că s-au auzit două explozii

Localnicii au spus că au auzit două explozii puternice în zonă şi că au văzut apoi un nor gri, în timp ce mai multe ambulanţe se îndreptau spre locul atentatului pentru a-i evacua pe răniţi.

Atacurile au fost revendicat la scurt timp de Statul Islamic (SI), conform agenţiei de presă a grupării jihadiste.

Este primul atentat de acest fel de la izbucnirea, luna trecută, a ciocnirilor armate între separatişti din sud şi forţele guvernului preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi pentru controlul asupra oraşului.

CITEȘTE ȘI: Atac în Franţa! Un șofer a IZBIT în plin un grup de copii
Luare de ostatici într-un supermarket! Un bărbat a împușcat deja un agent

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top