Connect with us
Un responsabil Hamas a confirmat că cei mai mulți protestatari uciși în Fâșia Gaza aparțineau acestei grupări

Externe

Un responsabil Hamas a confirmat că cei mai mulți protestatari uciși în Fâșia Gaza aparțineau acestei grupări

50 de palestinieni din cei peste 60 ucişi sub tirurile israeliene în timpul protestelor de luni erau membri ai grupării Hamas, potrivit unui înalt responsabil al grupării militante fundamentaliste Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Într-un interviu, Salah al-Bardawil a declarat că ’62 de persoane a murit ca martiri, dintre care 50 erau membri Hamas’.

Este o afirmaţie neobişnuită din partea unui reprezentant al mişcării Hamas, care a încercat să acrediteze ideea că la protestele de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza au participat reprezentanţi ai tuturor facţiunilor politice palestiniene.

Citește și: Binali Yildirim, premierul turc: „Țările musulmane trebuie să își reconsidere relațiile cu Israelul”

Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, indicase anterior că 60 de palestinieni au fost ucişi în confruntările cu militarii israelieni.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a difuzat acest interviu pe Twitter, subliniind că aceasta este dovada că aşa-numitele manifestaţii paşnice au fost orchestrate de gruparea teroristă, aşa cum califică Israelul mişcarea Hamas.

Citește și: Israel, aspru criticat după atacurile de la granița cu Fâșia Gaza

Premierul israelian grave acuzații la adresa grupării Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat marţi Hamas că ‘plasează’ civili pe ‘linia de foc’ a forţelor israeliene, a doua zi după moartea a aproape 60 de palestinieni la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel. ‘Ei plasează civili – femei şi copii- pe linia de foc cu scopul de a avea victime’, a spus Netanyahu într-un interviu acordat postului CBS, citat de AFP.

În timp ce condamnările internaţionale şi apelurile la reţinere se înmulţeau, Netanyahu a spus că orice armată din lume ar fi reacţionat în acelaşi fel, asigurând că soldaţii israelieni au încercat în primul rând să oprească protestatarii prin mijloace „non-letale”. Este vorba de ‘a proteja frontiera împotriva unor oameni care spun ‘vă vom distruge şi vă vom invada ţara”, a argumentat şeful executivului israelian.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top