Connect with us
Autorul atacului armat de pe aeroportul din Florida este un tânăr hispanic de 26 de ani, cu probleme mentale

Externe

Un tânăr de 26 de ani, autorul atacului armat de pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida

Autoritățile americane au reușit să îl identifice pe autorul atacului armat de pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida, în urmă căruia cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 11 au ajuns la spital.

Presa de peste ocean relatează că agresorul, pe nume Esteban Santiago, de 26 de ani, a ținut arma în bagajul de cală. După ce avionul a aterizat, acesta și-a ridicat bagajul din al doilea terminal al aeroportului și s-a dus la baie, unde a scos arma ascunsă printre haine. Apoi, Santiago s-a îndreptat spre zona unde ceilalți pasageri așteptau sosirea bagajelor și a început să tragă la întâmplare.

Se pare că tânărul nu a evitat să îți declare arma din bagaj la decolarea de pe aeroportul din Alaska. Autoritățile nu au catalog atacul ca fiind un gest terorist, deoarece rudele tânărului hispanic susțin că acesta avea probleme psihice.

Autorul atacului armat are 26 de ani și este de origine hispanică

Esteban Santiago are 26 de ani și este originar din New Jersey. Acesta a locuit de-a lungul vieții sale în Alaska, dar și în localitatea Naples din Florida.

Autoritățile au descoperit în posesia bărbatului și o legitimația militară, deși nu există date despre o eventuală activitate militară a acestuia. Anterior, Santiago a postat o imagine în care purta echipamentul de lupta al armatei Statelor Unite. De asemenea, cu un an în urmă, tânărul a fost judecat în Alaska, pentru comiterea a două contravenții.

Potrivit martorilor, Esteban Santiago purta un tricou cu Star Wars în momentul atacului de pe aeroportul Fort Lauderdale. Aceștia au precizat ca bărbatul era un ”tânăr slăbuț” și a îndreptat arma direct spre pasagerii care așteptau să își ridice bagajele.

Atacatorul și-a reîncărcat arma o singură dată, însă martorii nu pot preciza câte gloanțe au fost trase în incinta aeroportului Lauderdale.

Citește și: Atac armat pe aeroportul Lauderdale din Florida, cel puțin cinci morți și opt răniți- VIDEO

Aeroportul Ford Lauderdale din Florida se află în apropiere de Miami și milioane de pasageri îi trec anual pragul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top