Connect with us

Externe

Vești proaste pentru români de la președintele american Donald Trump, după atacul din New York

Loteria Vizelor este un program prin intermediul cărora mulți români au ajuns în Statele Unite. Sunt, însă, șanse mari ca acest program să fie oprit, ca urmare a atacului de la New York, în care opt oameni au fost uciși.

Președintele american a criticat programul și a cerut instituirea unui sistem de acordare a vizelor ”pe bază de merit”.

„Teroriștii au venit în țara noastră prin așa-numitul ‘Program al Loteriei Vizei Diversității’, o frumusețe a lui Chuck Schumer’, liderul democraților din Senat. Vreau un sistem pe bază de merit. Luptăm din greu pentru o imigrație bazată pe merit, să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate”, a spus Donald Trump, pe Twitter.

Loteria vizelor este un sistem prin care cetățenii unor state cu o radă redusă a imigrației în SUA pot primi permis de reședință permanentă în SUA. În fiecare an, Departamentul de Stat american acordă printr-o loterie un număr limitat de vize în cadrul programului ”Viza diversității”, iar din 1995, 50.000 de persoane au primit viză de intrare în SUA prin acest program.

Printre beneficiari s-ar fi numărat și autorul atacului terorist din New York. Startul pentru Loteria Vizelor 2019 s-a dat în România în luna octombrie.

Citește și: Cine este atacatorul din New York și ce au găsit polițiștii în mașina acestuia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top