Connect with us

Externe

Violențe în centrul Madridului: 10 polițiști au fost răniți. De la ce a pornit totul

În urma violențelor survenite în centrul Madridului, după ce un vânzător stradal senegalez a murit, zece poliţişti au fost răniţi şi şase persoane reţinute, anunță poliția spaniolă.

‘Numărul de răniţi este de zece poliţişti naţionali. Aceasta nu înseamnă că nu există răniţi şi printre poliţiştii municipali’, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale.

La solicitarea AFP, poliţia municipală din Madrid nu a dorit să facă nicio declaraţie.

În plus, şase persoane de naţionalitate spaniolă au fost arestate, între care un minor şi o femeie, potrivit poliţiei naţionale.

Violenţele, neobişnuite pentru capitala Spaniei, au izbucnit în jurul orei 20:30 GMT în timpul unei manifestaţii de protest în urma morţii unui senegalez de 30 de ani. Mambaye Ndiaye era vânzător stradal în piaţa Puerta del Sol, cea mai faimoasă din Madrid, conform mărturiilor mai multor senegalezi.

Protestatarii au aruncat cu pietre, cu bucăţi din pavaj, sticle asupra unui camion al pompierilor şi împotriva forţelor de ordine, care au replicat cu gloanţe de cauciuc. Pe străzile adiacente şi dincolo de ele au fost incendiate elementele de mobilier stradal şi biciclete.

Serviciile de urgenţă au indicat că o persoană a fost găsită în stare inconştientă pe o stradă de o patrulă a poliţiei, căreia i-a fost acordat primul ajutor.

O persoană ar fi decedat în urma unei urmăriri

Dar mai mulţi senegalezi au declarat pentru AFP că aceasta a decedat în urma unei urmăriri cu poliţia municipală.

Preşedintele regiunii Madrid, Cristina Cifuentes, şi-a exprimat regretul vineri în legătură cu acest deces, care – spune ea – a survenit din ‘cauze naturale’

CITEȘTE ȘI: DNA cere arestarea lui Marian Vanghelie! De ce este acuzat fostul primar

Braconieri, opriți cu focuri de armă pe un fond de vânătoare! Ce s-a găsit asupra lor

Și-a împușcat iubitul în timp ce voiau să devină celebri pe internet. Ce pedeapsă a primit pentru crimă

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top