Connect with us
Directorul General al Hexi Pharma, Flori Dinu, a recunoscut ca stia despre diluarea dezinfectantilor si acum risca o pedeapsa record.

Știri

Flori Dinu, director Hexi Pharma, a recunoscut tot! Ce a facut Dan Condrea!

Conform Digi 24, Flori Dinu a recunoscut in fata procurorilor sa stia despre diluare, insa ca masluirea substantelor dezinfectante s-a facut la ordinul lui Dan Condrea.

Flori Dinu a fost acuzata de 128 de infractiuni si risca o pedeapsa record, de 30 de ani de inchisoare. Directoarea Hexi Pharma va fi adusa in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. Flori Dinu a fost audiata timp de trei ore vineri seara, inainte de a fi scoasa in catuse din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Scandalul dezinfectantilor diluati a izbucnit dupa o ancheta a jurnalistului Catalin Tolontan, care a dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile şi pe documentele furnizate de foşti angajati ai firmei Hexi Pharma, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

Citeste si: Fosta nevasta a lui Dan Condrea a recunoscut tot: „Eu i-am pus la dispozitie…”

De asemenea, presa a mai relatat ca Dan Condrea, patronul acestei firme, este actionar si la o firma care asigura servicii de curatenie in unitati medicale, firma care acelasi administrator ca Unilab, aboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.

Scandalul a dus la demisia Ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu si la cererea de intrare in faliment a companiei Hexi Pharma.

Dan Condrea, patronul firmei, si-a pierdut viata intr-un accident produs in conditii suspecte, pe drumul care leaga Corbeanca de Buftea. Accidentul a venit cu o zi inainte ca acesta sa fie audiat la Parchetul General.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top