Gabriela Firea, cel mai dur atac la Dragnea: „Alții tăiau porci cu statul paralel”

05.09.2018
Gabriela Firea, cel mai dur atac la Dragnea: „Alții tăiau porci cu statul paralel”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, miercuri, într-o conferinţă de presă, campania de defăimare şi dezinformare la care este supusă de către liderul PSD, Liviu Dragnea, arătând că, personal, „nu a tăiat porcii cu cei din statul paralel”.

Gabriel Firea a denunţat „o nouă campanie de intoxicare marca Liviu Dragnea”, menită doar să o defăimeze şi să pună în umbră adevăratele probleme ale românilor, ale bucureştenilor, „şi pe care din punct de vedere politic nu a dorit să le sprijine”.

„O echipă guvernamentală este analizată de către premier şi doamna Dăncilă trebuie să facă acest lucru şi nu primarul general – este atributul domniei sale.

De asemenea, la nivel de percepţie publică analiza trebuie sa fie făcută de factorul politic şi anume de colegii mei din BP şi din CExN. Nu am vrut şi nu voi dori niciodată să mă substitui nici colegilor nici organelor de conducere.

O altă acuzaţie care mi s-a adus în aceste zile doar pentru faptul că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu este cel corect şi pur şi simplu se creează o distanţă între echipa mea politică şi români – bucureşteni – este că aş fi fost confiscată de statul paralel.

Le aduc aminte atât celor care transmit aceste dezinformări că la Revoluţie eram în liceu, nu eram membru de partid, nu am fost niciodată racolată sau confiscată de o structură de securitate.

Şi că eu mă luptam cu fostul preşedinte Traian Băsescu când alţii tăiau porcii cu statul paralel. Prin urmare nu ştiu, dar ştiţi cu siguranţă cine sunt cei care au negociat ilegitim cu statul paralel”. a afirmat primarul general.

Gabriela Firea neagă că a trecut de partea adversarilor PSD

Gabriela Firea a negat şi acuzaţia potrivit căreia s-a dat de partea adversarilor formaţiunii politice din care fac parte.

„Toţi românii ştiu, şi poate bucureştenii au fost mai atenţi, cât de greu mi-a fost şi îmi este în continuare la Primăria Generală, pentru că am fost printre primii lideri ai PSD câştigând alegerile la Primăria generală care m-am confruntat cu atitudini nedemocratice ale unora dintre liderii Opoziţiei.

Câte plângeri penale mi s-au făcut de lideri ai Opoziţiei naţionali şi locali, colegilor din Primăria Generală, câte petiţii, câte mitinguri, câte atacuri?”, a afirmat Firea.

Citește și: Firea vrea retragerea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD: „Ar fi benefic pentru țară”

Primarul Capitalei: Dragnea a vândut himera amnistiei și grațierii

Primarul Capitalei a vorbit și despre proiectul de ordonanță controversat, legat de amnistie și grațiere.

„Niciodată nu voi fi împotriva unui proiect, pe orice temă – economică, socială, culturală şi juridică – inclusiv proiectul acesta al amnistiei şi graţierii, dar toate trebuie să fie în deplină legalitate, consolidate juridic.

Nu improvizaţii, nu însăileli, nu cusute cu aţă albă, în urma cărora să sufere întreaga ţară, să sufere Guvernul în ansamblul său şi, de asemenea, să piardă şi echipa noastră guvernamentală.

Mă aştept la anumite represalii, pentru că am avut curajul să spun lucruri.

Mă aştept să nu se oprească, pentru că domnul Dragnea a vândut această himeră multora: ‘Lăsaţi-mă să fac ce cred eu, pentru că eu vă ofer pe tavă amnistia şi graţierea'”, a spus primarul general.

Ea a adăugat că această promisiune reprezintă „o fata morgana”, deoarece dacă proiectul nu este legal, nu poate fi aplicat.

„Pentru că se spune că dacă e valabil o secundă, beneficiază toată lumea. Dacă nu e legal, nu beneficiază nicio secundă – nimeni.

Deci aceasta a fost himera vândută multora şi pe care îi asmute în ultimele zile împotriva mea, unii dintre ei sponsorizând toate atacurile de pe internet şi toate defăimările la adresa mea şi toate comunicările incorecte faţă de colegii mei din ţară.

Sunt de acord cu orice – inclusiv dacă se va pune problema acolo unde trebuie, în forul politic cel mai înalt, în BPN, în Comitetul Executiv, în Guvern, în Parlament, oriunde, dar în deplină legalitate şi fără consecinţe grave asupra ţării, Guvernului, a colegilor noştri din Executiv şi a echipei politice„, a menţionat ea.

Primarul general a mai precizat că în perioada următoare va prezenta stadiul desfăşurării mai multor proiecte mari, în cazul cărora există o legătură între Primăria Capitalei şi Guvern, inclusiv blocajele existente.

Mi-aş dori ca exprimările mele publice din ultima perioadă să fie analizate cu multă onestitate, corectitudine, să nu mai fie puse pe seama diferitelor aberaţii care s-au spus în aceste zile, cea mai gogonată fiind aceea – asmuţindu-i practic pe acei oameni de afaceri, oameni politici asupra mea – că de fapt sunt pusă de cineva să blochez proiectul amnistiei şi graţierii”, a mai declarat Firea