Gabriela Firea, despre SITUAȚIA ȘCOLILOR. Primarul Capitalei a făcut marele anunț astăzi:

19.03.2018
Gabriela Firea, despre SITUAȚIA ȘCOLILOR. Primarul Capitalei a făcut marele anunț astăzi:

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut declarații despre măsurile luate după avertizările meteorologilor.

„De astăzi și până mâine, o parte importantă din țară, dar și capitala României și zona de sud, sunt sub incidența codului galben. Pentru București, începând de astăzi, de la ora 18 și până mâine la ora 15, și vom avea fenomene meteo, cum ar fi polei, lapoviță, ninsoare.
Stratul de zăpadă va ajunge între 7 și 12 centimetri, local 15 centimetri. Cele mai afectate sectoare sunt 5, 4, 3 și 2”
, a spus Gabriela Firea.

„Ieri și azi am acționat cu toții pentru a îndepărta pe cât posibil fenomenele meteo pentru a se putea circula, pentru ca toți cetățenii să fie în siguranță, să se poată ajunge, chiar dacă mai greu, la spitale, școli, la instituțiile publice. Așa vom acționa și în continuare.

Suntem organizați pentru că ne așteaptă o săptămână destul de dificilă. Cetățenii din Capitală pot să sune la numărul gratuit 0800800868 pentru toate solicitările pe care le au. Vom răspunde cu promptitudine, ca de fiecare dată”, a mai spus Firea.

Gabriela Băncilă, de la ANM, a prezentat situația meteo pentru următoarele ore și zile.

„Din păcate ne așteaptă o săptămână care va avea mai curând aspect specific sezonului rece. În mod concret, ANM a emis o atenționare de cod galben ce va intra în vigoare astăzi, de la ora 18 până mâine la ora 15. Este valabilă și în București, așteptăm ca precipitațiile moderate cantitativ să-și facă apariția.

Este așteptat ca în Capitală, în această seară, să apară lapoziță și ploaie, favorizând din nou producerii poleiului, urmând ca treptat să predomine ninsorile. Va continua să ningă și mâine până spre orele prânzului”.

CITEȘTE ȘI: Situația zborurilor de pe Aeroportul Otopeni, actualizată. Mai multe zboruri anulate și 25 dintre ele întârziate:

Situația zborurilor pe aeroporturile din România. Zboruri anulate/ întârziate 19 martie

Cod galben de ninsori și vânt puternic, pentru aproape jumătate de țară