Connect with us
Gabriela Firea: Vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru bucureșteni

Știri

Gabriela Firea: Vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru bucureșteni

Vești bune pentru bucureșteni. Gabriela Firea, a discutat joi, proiectul ce prevede acordarea a 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, pentru achiziţionarea unor maşini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice.

Aceste vouchere se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul vechi.

”Vom acorda eco-vouchere, 5.000 pentru început, în valoare nominală de 9.000 de lei, pentru achiziționarea de autoturisme prietenoase cu mediul, autoturisme euro 6 sau electrice sau pentru alte mijloace de locomoție.

Într-o discuție cu grupul consilierilor majoritari s-a generat ideea că aceste eco-vouchere să poată fi folosite de persoanle care au alte mijloace de locomoție și ocupă un loc de parcare pentru a-l degaja în posibilitatea achiziționării de electronice și electrocasnice”, a delcarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a prezentat și următoarele proiecte importante din domeniul sănătății.

”Acum suntem în măsură să facem primii pași. În întreaga lume exită o terapie revoluționară, care se aplică în cazul copiilor care au cancer și anume protonoterapia, care este o modalitate non-invazivă și cu riscuri mai reduse pentru pacienți și care e răspânidtă peste tot.

Programul primăriei nu se cumulează cu programul naţional Rabla

Un astfel de centru se va construi în municipiul București. Azi aprobăm nota conceptuală și acordăm o locație pentru unitatea spitalicească”, a mai spus Firea.

Vârsta medie a unei maşini care circulă pe drumurile publice este de 14 ani. Numai în Bucureşti, în primele şase luni ale acestui ani, au fost înmatriculate 10.303 de maşini second hand mai vechi de 10 ani.

Alin Tănase, coordonator de campanii la Greenpeace:

„România ajunge un cimitir de maşini vechi. În Europa se introduc nişte măsuri simple: în oraşe aglomerate sunt zone de emisii reduse în care maşinile poluante nu au voie în centrul oraşului în Paris, Milano, Torino. Este un proiect şi la noi, dar nu se aplică, pentru că nu e o măsură populista şi ar revolta oamenii.”, a declarat Alin Tănase. 

Acestea ar fi şi motivele pentru care autorităţile locale din Bucureşti au decis să pună la bătaie pentru anul viitor 5000 de eco vouchere în valoare de 9 000 de lei pentru cetăţenii cu reşedinţa în capitală.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Stoica

    2018-10-16T15:56:59+03:00 at 15:56

    Masura nu este una rea. Doar ca nu sunt chiar atat de multi proprietari unici de masini mai vechi de 8 ani in Bucuresti, care vor sa renunte la ele, pentru a-si lua altele cu 9000 de lei reducere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top