Connect with us
Grevă la metrou. Sindicaliștii au anunțat când nu va circula metroul

Știri

Grevă la metrou. Sindicaliștii au anunțat când nu va circula metroul

Este grevă la metrou în această săptămână. Angajații Metrorex vor declanșa joi dimineață acțiunea de protest, iar metrourile nu vor circula timp de două ore.

Ion Rădoi a declarat că angajații Metrorex nu sunt mulțumiți cu actualele salarii și își doresc o creștere cu 41% și ameliorarea problemelor cu privire la siguranța transportului cu metroul.

Liderul sindical susține că este calea mai gravă situație din ultimii 39 de ani.

„Luni avem ședință și apoi în 48 de ore putem declanșa greva de avertisment, ceea ce înseamnă joi dimineața”, afirmă Rădoi.

Angajații Metrorex urmează să protesteze joi, în intervalul orar 4.00-6.00, după cum a anunțat într-un comunicat ulterior Uniunea Sindicatelor Libere Metrou.

„Azi, 12.11.2018, Consiliul General USLM întrunit în şedinţa extraordinară a respins ultima oferta de creştere salarială a administraţiei Metrorex şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă, conform Legii nr. 62/2011, prin declanşarea grevei de avertisment, joi, 15.11.2018, între orele 04.00-06.00.

Ne cerem scuze publicului călător pentru disconfortul care se va crea prin oprirea timp de 2 (două) ore a metroului bucureştean, dar noi ca şi toţi cetăţenii României avem acest drept constituţional”, precizează sindicaliştii.

În cazul în care problemele lor nu se vor rezolva, ei amenință cu grevă generală.

Grevă la metrou. Reacția Metrorex

Pe de altă parte, directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a afirmat luni că negocierile continuă şi speră că nu se va ajunge la grevă.

„Conform Legii dialogului social, Legea 62 din 2011, parcurgem toate etapele. Am avut negocieri, a urmat etapa de conciliere.

Negocierile continuă şi chiar dacă va fi o grevă suntem obligaţi să continuăm negocierile până vom încheia contractul colectiv de muncă, inclusiv pe perioada grevei.

Noi sperăm să nu se ajungă la grevă. Ştiţi foarte bine cât a cerut sindicatul, cât a oferit administraţia şi mai ştiţi, de asemenea, care sunt constrângerile legislative, pentru că poţi conduce populist şi să satisfaci cerinţa şi după aceea, mai târziu, să fii nevoit să dai banii înapoi dacă i-ai acordat în afara prevederilor legale”, a explicat Şodolescu, care a fost prezent luni la deschiderea primului terminal multimodal din Bucureşti.

Citește și: Magdalena Şerban, criminala de la metrou, condamnată la închisoare pe viaţă

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top