Connect with us
Protest Sanitas: În jur de 10.000 de sindicaliști așteptați la miting în Piața Victoriei

Știri

Protest Sanitas: În jur de 10.000 de sindicaliști așteptați la miting în Piața Victoriei

Sindicaliștii Sanitas declanșează astăzi acțiunile de protest în București.

Circa 10.000 de membri ai Federaţiei Sanitas sunt aşteptaţi joi la mitingul ce va fi organizat în Piaţa Victoriei din Capitală, începând cu ora 11:00, potrivit prim-vicepreşedintelui federaţiei, Iulian Pope.

„Ne aşteptăm la circa 10.000 de participanţi. Au început deja să plece din teritoriu. (…) Vorbim numai de membri Sanitas. (…) Probabil că din declaraţii se solidarizează mai mulţi, dar efectiv participarea va fi numai cu membri Sanitas.

Avem autorizaţie pentru 10.000 de participanţi. Noi am fi vrut cu deplasare din Piaţa George Enescu spre Piaţa Victoriei şi staţionare acolo. N-am primit aprobare în sensul acesta. Piaţa George Enescu este ocupată. Asta este. O să facem doar în Piaţa Victoriei. N-am primit autorizaţie, am tot discutat cu autorităţile şi până la urmă am semnat protocolul aşa”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Iulian Pope.

Mitingul de joi din Bucureşti va fi urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar în data de 11 mai se intenţionează declanşarea unei greve generale în sistemul de sănătate şi asistenţă socială, conform unui comunicat de presă al federaţiei.

Potrivit sursei citate, discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum şi promisiunile guvernanţilor de a acoperi pierderile salariale, ‘promisiuni făcute şi neonorate’, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale SANITAS.

Principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Grevă în Sănătate! Sindicaliștii SANITAS anunță un un miting de amploare

Protest Sanitas: Traficul va fi restricționat în Piața Victoriei

Brigada Rutieră a Capitalei va restricţiona temporar traficul rutier joi, în zona Piaţa Victoriei, cu ocazia unei manifestaţii a Federaţiei SANITAS organizate în Piaţa Victoriei, între orele 10,00 şi 15,00.

„Pentru manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, începând cu ora 9,00, se va restricţiona traficul rutier pe şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei (permiţându-se permanent circulaţia pe strada Arh. Ion Mincu), respectiv şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor, dacă situaţia o va impune)”, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere transmis, miercuri, AGERPRES.

Începând cu ora 9,00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bulevardul Ion Mihalache, strada Buzeşti şi bulevardul Lascăr Catargiu.

„Restricţiile se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 16,00”, se arată în comunicat.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă în această perioadă, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră, să utilizeze rutele ocolitoare şi să păstreze centrul liber al intersecţiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top