Connect with us
viscol

Știri

IARNA îşi intră în drepturi. Anunţ de ultimă oră de la meteorologi

Iarna îşi intră pe deplin în drepturi. Meteorologii au actualizat prognoza şi vin cu detalii de ultimă despre când va începe să ningă . De sâmbătă, vremea se schimbă radical, în cea mai mare parte din ţară înregistrându-se temperaturi negative.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de avertizări nowcasting: precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 08 – 10 decembrie, ora 20:00

În intervalul menţionat, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare.

La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă.

Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.

Citeşte şi ATAC fără precedent la Casa Regală. Ce mesaj a primit Principesa Margareta

Atac fără precedent la Casa Regală după moartea Regelui Mihai. Principesa Margareta este pusă la zid după deciziile pe care le-a luat în ultimele zile.

Daniel Funeriu a postat, pe Facebook, un mesaj în care, în calitate de „copil al Săvârşinului”, îi transmite Principesei Margareta „să se oprească”.

„Nu cred că sunt în situaţia lipsei de respect faţă de memoria lui Mihai I dacă îi spun acestei cucoane, Margareta, să se oprească.

O spun în calitate de copil al Săvârşinului care şi-a început şcoala în curtea reşedinţei regale din Săvârşin, care a bătut mingea pe terenul de fotbal al Regelui, care mergea zilnic la şcoală pe drumul dinspre gară făcut de acesta, care hrănea veveriţele din curtea reşedinţei şi se ascundea printre stejarii de acolo.

Citeşte şi Aeroportul Henri Coandă, în topul european al traficului aerian de pasageri

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat de către Airports Council International – Europe în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primele zece luni ale anului 2017, confom clasamentului publicat joi, 7 decembrie.

Astfel, la categoria aeroporturilor cu 10-25 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc.

”Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a înscris pe un trend de creștere consistentă, surclasând aeroporturi precum: Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta.

Pentru atingerea potențialului maxim de creștere, am impus ca priorități eficientizarea activității, reconfigurarea investițiilor și deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a aeroportului, cu o continuă preocupare pentru siguranță și securitate.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat în top 5 european

Am reușit, în timp record, să optimizăm serviciile oferite pasagerilor și să extindem capacitățile de procesare, astfel încât tranzitarea Aeroportului Henri Coandă să fie cât mai rapidă și mai confortabilă”, a precizat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu, informează air24.ro

Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București a dispus în acest an o serie de măsuri operative care au redus timpul de așteptare al pasagerilor la controlul documentelor.

Astfel, capacitatea de procesare a pasagerilor Aeroportului Henri Coandă la ghișeele de control a crescut cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare și de ieșire din țară, iar timpul de aşteptare la controlul documentelor a scăzut de peste 10 ori (în prezent fiind de 2-5 minute).

De asemenea, pentru reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate pe fluxul de plecări, a fost dispusă optimizarea controlului pasagerilor și bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă.

Au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână și au fost amplasate stații de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje.

Pentru confortul pasagerilor, în cursul verii au fost finalizate lucrările de supralărgire la două benzi pe fluxul de ieșire a autovehiculelor din Aeroportul Henri Coandă către București. Această măsură a descongestionat traficul auto, facilitând accesul și defluirea autovehiculelor din perimetrul Aeroportului Henri Coandă.

În acest an, Compania Națională Aeroporturi București a realizat unul dintre proiectele de importanță majoră pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare. Astfel, în 2017, CNAB a început și a încheiat lucrările de întreținere și reparații la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internațional Henri Coandă București și la căile de rulare a aeronavelor.

Lucrările au totalizat o suprafață de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 și alți 27.745 mp la platforme și la căile de rulare a avioanelor.

Citeşte şi Game of Thrones, sezonul 8. Când apare ultimul sezon al celui mai îndrăgit serial

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top