Connect with us
Incendiu lângă cetatea Poenari: Pompierii țin focul sub control

Știri

Incendiu lângă cetatea Poenari: Pompierii țin focul sub control

Reprezentații ISU Argeș au anunțat luni că incendiul de vegetați de lângă cetatea Poenari este ținut sub control, iar peste 100 de pompiri acționează pentru lichidarea focului.

„S-a acţionat pentru lichidarea incendiului şi monitorizarea situaţiei, inclusiv pe timpul nopţii, iar în această dimineaţă au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie. La fata locului intervin peste 100 de pompieri, care acţionează cu mijloace de primă intervenţie, pentru limitarea şi lichidarea incendiului”, se precizează într-un comunicat al ISU Argeş, citat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în sprijinul pompierilor argeşeni au intervenit colegi din judeţele Teleorman, Braşov, Sibiu, Prahova, precum şi de la ISU Bucureşti – Ilfov. De asemenea, s-a realizat recunoaşterea de către elicopterul trimişi de la Iaşi, urmând să se acţioneze pentru lichidarea focarelor cu ajutorul dispozitivului „Bambi Bucket”.

Incendiu pe Transfăgărășan. Un elicopter special a ajuns de la Iași

„Nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii care să genereze probleme deosebite. În acest moment evenimentul este în dinamică”, se mai arată în comunicat.

Incendiul a izbucnit duminică, manifestându-se iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, dar s-a extins ulterior pe opt hectare, cu multiple focare. Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost restricţionată şi chiar complet oprită timp de mai multe ore, existând riscul căderii de bolovani pe carosabil.

Circulaţia rutieră a fost reluată duminică pe DN7C Transfăgărăşan, în comuna Arefu, judeţul Argeş, unde la kilometrul 57, în zona Cetăţii Poenari, s-a produs un incendiu de vegetaţie şi mai multe pietre au căzut pe suprafaţa carosabilă, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma evenimentului nu au rezultat victime iar circulaţia rutieră a fost oprită la scurte intervale de timp şi fluidizată prin dirijare, alternativ, de către poliţiştii rutieri aflaţi la faţa locului, precizează sursa citată

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top