Connect with us
Incendiul devastator din Grecia: S-a aflat cauza dezastrului

Știri

Incendiul devastator din Grecia: S-a aflat cauza dezastrului

Grecia traversează cele mai grele momente. Este doliu național decretat după ce 87 de persoane și-au pierdut viața în incendiile devastatoarea care au avut loc la est de Atena. Multe persoane nu au avut timp de reacție pentru că viteza vântului s-a schimbat rapid propagând rapid focul.

Peste 80 de persoane și-au pierdut viețile și alte 200 au fost rănite în urma incendiilor devastatoare din Grecia, iar ministrul adjunct pentru protecția cetățeanului, Nikos Toskas, a dezvăluit de la ce a pornit focul.

Mai exact, conform acestuia, există un „element serios” care poate arăta că „acte criminale” sunt la originea incendiului devastator care a avut loc luni la est de Atena.

„Pentru focul care a început pe muntele Penteli şi s-a propagat la Mati, oraş unde se afla marea majoritate a celor 82 de victime, ne punem numeroase întrebări şi nu vă ascund că un element serios ne-a determinat să deschidem o anchetă”, a declarat Nikos Toskas în cursul unei conferinţe de presă organizate în comun, la Atena, cu purtătorul de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos, şi comandanţii pompierilor şi poliţiei.

Incendiul a izbucnit luni, la ora locală 16:57 (13:57 GMT) şi s-a propagat rapid la Mati, o aşezare aflată la mai puţin de 30 de kilometri est de Atena şi una dintre zonele populare printre turiştii locali, inclusiv printre pensionari

Cel puţin 187 de persoane au fost rănite în incendiu, printre acestea numărându-se 22 de copii. Toţi au fost identificaţi, potrivit autorităţilor.

Stațiunea Mati din Grecia a fost distrusă aproape în totalitate

Stațiunea Mati, aflată la 40 de kilometri de Atena, pe malul Mării Egee, a fost distrusă de flăcări aproape în totalitate.

„Eram pe plajă cu circa 250-300 de alţi oameni. Unii erau arşi, alţii aproape leşinau de la fum şi de la flăcări. Stăteam grupaţi, ne ţineam de mâini şi ne strigam pe nume deoarece nu vedeam nimic prin fum.

Ne tot băgam capul sub apă, ca să nu respirăm fumul, deoarece pinii din jurul plajei erau în flăcări şi bucăţi care ardeau cădeau în apă. Oamenilor care erau lângă copaci le cădeau în păr şi în cap fragmente în flăcări. Am petrecut cinci ore de teroare”, a declarat o supraviețuitoare a tragediei.

Autorităţile, acuzate că au permis o tragedie de asemenea proporţii, încearcă să găsească explicaţii şi vinovaţi.

Potrivit presei elene, patru indivizi au fost interogaţi, fiind bănuiți că ar fi pus intenţionat focul, ca să facă loc pentru construcţii noi.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top