Connect with us
Moțiunea de cenzură a PSD-ALDE contra Guvernului Grindeanu ar urma să fie citită astăzi, în plenul Parlamentului.

Știri

Începe războiul din PSD! Moțiunea de cenzură, semnată de 223 de parlamentari

Moțiunea de cenzură contra Guvernului Grindeanu a fost citită azi, la Palatul Parlamentului. Premierul nu a fost prezent la citirea moțiunii pentru că nu ar fi respectate procedurile (moțiunea trebuie trimisă întâi Guvernului, iar registratura Executivului nu lucrează duminică).

UPDATE: Moțiunea va fi dezbătută și votată miercuri, de la ora 11.00. Ședința s-a încheiat.

UPDATE: A început ședința! Conform televiziunilor de știri, 223 de parlamentari PSD-ALDE au semnat moțiunea. Pentru ca aceasta să treacă este nevoie de 233 de voturi! 216 parlamentari sunt prezenți în sală la citirea textului moțiunii.

Social-democratul Mihai Fifor a citit textul moțiunii de cenzură. „Dovedind dispret fata de regulile democratice ale functionarii institutiilor statului, imaturitate si iresponsabilitate politica, primul-ministru si unul dintre ministri, in loc sa respecte votul de investitura si increderea acordata de Parlament, au inteles ca guvernarea se paote exercita si in nume personal, ca dispozitiile constitutionale si legale sunt facultative si ca pot sfida votul acordat de cetateni si dmeocratia”, se arată în textul moțiunii.

Textul integral poate fi citit AICI

UPDATE: Circa 20 de persoane care se declară de la „mișcarea Rezist” se află în Parlament la plen. Deputatul USR Iulian Bulai le-a facilitat accesul ca vizitatori. Aceștia au urcat la balcon împreună cu parlamentarii USR.

UPDATE: Grindeanu lovește dur înainte de moțiunea de cenzură! Banii au fost blocați!

UPDATE: Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat la ședința grupurilor parlamentare PSD-ALDE. Vezi AICI ce a spus social-democratul!

Știre inițială

Este aşteptat un absenteism mare, duminică, la citirea moţiunii, în condiţiile în care, pe lângă liberali, nici reprezentanţii PMP, USR şi UDMR nu vor fi prezenţi. Cei din UDMR nu au spus clar dacă vor sprijini sau nu moțiunea.

„Am făcut o analiză a situaţiei politice, PSD – ALDE nu au reuşit să gestioneze situaţia. Responsabilitaea aparţine coaliţiei, Guvernul trebuie să fie unul politic, susţinut de o majoritate parlamentară. Pentru situaţia creată, neplăcută, absolut de Cartea Recordurilor, coaliţie de guvernare se face responsabilă. Am primit un mandat de a discuta cu toţi cei care doresc o discuţie cu noi, de luni, cu reprezentanţii Guvernului, coaliţiei de guvernare PSD – ALDE, nu putem decide în ceea ce priveşte conflictele din PSD, nu vrem să arbitrăm. Vom lua o decizie privind moţiunea de cenzură probabil miercuri, înainte de vot, până atunci vom discuta, negocia în fiecare zi, vrem să vedem textul moţiunii, colegii noştri nu vor fi mâine la Bucureşti la citirea moţiunii”, a fost mesajul pe care l-a transmis liderul UDMR, Kelemen Hunor, sâmbătă de la Cluj.

Abia ales preşedinte al liberalilor, Ludovic Orban a transmis că PNL nu va participa duminică la şedinţa de plen comună convocată de PSD-ALDE pentru citirea moţiunii de cenzură. Cât priveşte votul, PNL urmează să ia o decizie dacă va lipsi de la şedinţă sau aleşii liberali vor sta în scaune fără să voteze.

USR și PMP au afirmat că nu intenționează să voteze această moțiune.

PSD îi acuză pe Grindeanu și Ponta de lovitură de stat

În tot acest timp, PSD acuză o „lovitură de stat” din partea lui Sorin Grindeanu și Victor Ponta, acuzând că aceștia nu reprezintă partidul. Social-democrații spun că, exceptând PSD Timiș și Caraș-Severin, toate organizațiile partidului au votat o declarație comună prin care se desolidarizează de premier și de secretarul general al Guvernului.

”Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forţă a puterii executive a statului. Toate organizaţiile PSD din ţară au votat azi o Declaraţie comună prin care se desolidarizează de lovitura de stat de la Palatul Victoria. Excepţie fac doar două filiale, cea din Timiş, preşedinte Sorin Grindeanu, şi cea din Caraş-Severin, pentru că nu s-a întrunit, încă, în forurile de conducere, pentru a lua o decizie, deoarece preşedintele Ioan Mocioalcă nu a fost in judeţ”, se menţionează în comunicatul PSD.

Citește și: Traian Băsescu a luat decizia care dă totul peste cap! Ce va face PSD

Citește și: Grindeanu a făcut anunțul care îi dă fiori lui Dragnea. Răsturnare de situație!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top