Connect with us
Instanța supremă a decis: Lui Liviu Dragnea i se redeschide un dosar privind Tel Drum

Știri

Instanța supremă a decis: Lui Liviu Dragnea i se redeschide un dosar privind Tel Drum

Instanța supremă a decis luni că admite cererea DNA de redeschidere a unui dosar care îl vizează pe Liviu Dragnea. Astfel, președintele PSD va fi cercetat într-un dosar în legătură cu privatizarea firmei Tel Drum.

DNA a solicitat Înaltei Curţi să confirme redeschiderea unui dosar clasat tot de DNA în 2013. Dosarul vizează privatizarea Tel Drum către foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea şi acordarea preferenţială de contracte publice de către CJ Teleorman, condus de către Liviu Dragnea. Cazul a fost închis în 2013.

În dosar sunt vizați Liviu Dragnea, Mugur Bățăuș și Victor Piperea, funcţionari în Consiliul Judeţean Teleorman, şi Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorița Păscuțu. În acelaşi dosar apare ca intimat Marian Fișcuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea, primul patron al firmei TelDrum.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)”.

Dosarul vizează finanţarea din fonduri europene şi din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman a unor contracte.

Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracțiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activității companiei Tel Drum.

Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală.

De asemenea, Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul „Tel Drum”, în care este cercetat Liviu Dragnea.

În dosarul „Tel Drum” sunt cercetaţi penal şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman.

Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a afirmat Dragnea, la Parlament, săptămâna trecută.

Citește și: Fiul lui Dragnea, luat la rost pe stradă: „Ești patron pe banii furați de taică-tu!”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top