Connect with us
Întârzieri RECORD la trenuri din cauza condiţiilor meteo

Știri

Întârzieri RECORD la trenuri din cauza condiţiilor meteo

S-au înregistat întârzieri imense la trenuri duminică, din cauza condiţiilor meteo. Trenurile CFR au avut întârziere chiar şi de zece ore, iar circulaţia feroviară a fost dată peste cap în majoritatea ţării.

Şase trenuri de călători erau afectate, la orele prânzului, din caza deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, informează CFR SA, care precizează că 10 drezine pantograf acţionează pe calea ferată în sud-vestul ţării.

Este vorba despre trenurile IR 1696/1695 Timişoara Nord – Bucureşti Nord (retur), care trebuia să ajungă la destinaţie la 8:25, IR 1692 Timişoara Nord – Bucureşti, cu ora de sosire în Gara de Nord la 14:42, IR 1822/1821 Arad – Bucureşti Nord (retur), care trebuia să ajungă la 6:16, trenul 347-2 Curtici – Bucureşti Nord, cu ora de sosire din mersul trenurilor 16:06, trenul 472-1 Bucureşti Nord – Curtici şi trenul 472-2 Curtici – Bucureşti Nord.

Reacţia CFR la întârzierile de duminică

„Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA vă informează că echipele de intervenţie acţionează încă din cursul nopţii pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Peste 200 de feroviari şi 10 drezine pantograf acţionează şi la această oră la intrările în staţii, în staţii şi pe secţiile de cale ferată unde circulaţia este încă întreruptă din cauza copacilor care au rupt firele de contact şi s-au prăbuşit pe calea ferată. Drezinele pantograf acţionează în acest moment pe intervalele Vărădia – Săvârşin, Bărbăteşti –

Musculeşti, Copăcioasa – Lunca Budieni, Valea Sadului – Livezeni şi Caransebeş – Lugoj pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact şi repunerea sub tensiune”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentanţilor CFR SA, în intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe distanţele respective a fost oprit pentru a permite accesul şi intervenţia drezinelor şi a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte staţii de pe traseu.

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa codurilor de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să fie menţinut operaţional traficul pe toate magistralele, se mai arată în comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top