Connect with us
Întârzieri și trenuri CFR blocate în ziua protestului românilor din Diaspora

Știri

Întârzieri și trenuri CFR blocate în ziua protestului românilor din Diaspora

Mai multe trenuri ale CFR au întârzieri vineri, în ziua protestului anti-guvernamental din Piața Victoriei.

Peste opt ore a avut întârziere trenul din Arad care trebuia să sosească vineri în Gara de Nord din Bucureşti, în jurul orei 6 dimineaţa.

Trenul a plecat din Arad joi, la 0ra 18:40 şi ar fi trebuit să ajungă în Bucureşti vineri dimineaţă, la ora 5:55. Un drum de 11 ore s-a sfârşit cu peste 500 de minute (opt ore și 10 minute) întârziere, trenul ajungând în Gara de Nord în jurul orei 14:00.

Reprezentanții CFR au spus că această situație a fost cauzată de o furtună care a doborât pe străzi mai mulți copaci.

Apoi, pe drum, s-a produs o defecţiune la un pantograf (dispozitiv care face contactul între instalaţia electrică a vehiculului şi reţeaua electrică fixă de alimentare – n.r.).

De asemenea, pe mai multe grupuri de Facebook care organizează evenimente pentru protestele din seara aceasta din Piața Victoriei au apărut informații potrivit cărora mai multe trenuri ar fi blocate în drum spre București.

Mai multe trenuri, blocate pe tronsonul Grădinari – Chiajna

Circulaţia feroviară este închisă pe tronsonul Grădinari – Chiajna, fir II de circulaţie, din cauza unei defecţiuni tehnice produse la linia de contact, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’.

Defecţiunea a apărut ca urmare a ruperii pantografului la locomotiva trenului IR 1696, care circulă pe distanţa Timişoara Nord – Bucureşti Nord.

„La faţa locului se află echipa de specialişti care acţionează cu drezina pantograf, pentru remedierea defecţiunii şi redeschiderea circulaţiei feroviare în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă.

S-a intervenit pentru remedierea defecţiunii la locomotivă electrică a trenului IR 1696, trenul fiind tras în staţia CF Chiajna. Urmare verificărilor făcute la linia de contact s-au constatat defecţiuni care nu permit circulaţia trenurilor cu tracţiune electrică.

Până la remedierea defecţiunii la linia de contact, circulaţia trenurilor pe distanţa Chiajna – Grădinari (fir II) se va face cu tracţiune Diesel”, se precizează în comunicatul CFR.

La această oră sunt afectate opt trenuri de călători, care staţionează în gările adiacente şi vor ajunge la staţiile de destinaţie cu întârzieri.

Citește și: Protest Diaspora: Miting de amploare pe 10 august – Ce spune Liviu Dragnea

Citește și: Protest 10 august: Ce spune Jandarmeria despre manifestația de vineri

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top