Connect with us
Municipiile Tulcea si Craiova, precum si alte orase din Romania au fost afectate de inundatii. Hidrologii au emis atentionari pentru mai multe rauri.

Știri

Inundatii in Romania! Mai multe orase maturate de ape

Municipiul Tulcea a fost maturat de inundatii. Mai multe masini au fost luate de ape si traficul a fost blocat. Potrivit ISU Tulcea, nicio persoana nu a fost ranita.

In Craiova, un pasaj a fost inundat, iar in Hunedoara, pompierii, jandarmii si localnicii contruiesc un dig pe malul Crisului Repede, al carui nivel a crescut ca urmare a ploilor torentiale din ultima perioada.

Si judetul Constanta a fost afectat de inundatii. Apa a intrat in mai multe locuinte din localitatile Costinesti si Tuzla, iar pompierii au fost solicitati sa intervina pentru evacurea acesteia.

In judetul Bacau, zeci de familii au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele, intrucat un val de pamant de pe un munte ameninta sa alunece si sa le distruga gospodariile.

Hidrologii au instituit cod rosu de inundatii, in intervalul 14.06.2016 ora 20:00 – 15.06.2016 ora 16:00, pe raul Barzava sector aval Gataia – sector indiguit (judetul Timis).

Totodata, este in vigoare o avertizare cod portocaliu de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Crasna-bazin superior si afluenti, Barcau-bazin superior si afluenti (judetele Salaj si Bihor), Crisul Negru (judetul Bihor), Crisul Alb (judetele Hunedoara si Arad), afluentii Muresului inferior (judetele Hunedoara si Arad), Bega-bazin superior si afluenti, Timis-sector amonte Lugoj si afluenti (judetele Caras-Severin si Timis), Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Caras-Severin si Timis), Cerna (judetele Gorj si Caras-Severin), Motru superior si afluenti (judetele Mehedinti si Gorj), Jiu-sector aval confluenta Motru-Podari (judetul Dolj), afluentii de dreapta ai Oltului din judetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt.

De joi insa, vremea se schimba radical. Se anunta temperaturi caniculare, care in unele zone vor depasi 35 de grade la umbra.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top