ISIS afirma ca a doborat un avion american in Irak

25.07.2016
ISIS afirma ca a doborat un avion american in Irak

Gruparea terorista Stat Islamic – ISIS – se lauda ca a doborat un avion de vanatoare american care zbura deasupra Irakului.

Avionul de vanatoare al fortelor americane ar fi fost doborat in regiunea Anbar. Toate persoanele care se aflau inauntru au decedat, noteaza Russia Today.

Agentia Amaq, controlata de organizatia terorista cea mai periculoasa din lume se lauda ca a doborat aeronava americana aproape de provincia Anbar, o regiune pentru care teroristii au dat multe batalii. “Toti cei care se aflau in interiorul avionului americant doborat de Statul Islamic au murit”, scrie pe agentia de stiri a teroristilor.

Franta a inceput bombardamentele in Siria, in secret

Atentat terorist cu masina capcana la Bagdad: 14 morti si 30 de raniti

Acest atac inca nu a fost confirmat de autoritatile militare americane, iar pana in acest moment ISIS nu a prezentat niciun material video sau fotografii asa cum obisnuia. Doborarea avionului ar fi fost pusa in executie la cateva ore dupa ce un extremist irakian s-a aruncat in aer in Bagdad, luand cu el vietile a 12 oameni, atat politisti cat si civili.

isis-1

Articolul continua dupa publicitate

Pe 19 iulie, ca raspuns la atacul terorist cu camionul din 14 iulie de la Nisa pus la cale de ISIS (n.r.: gruparea a revendicat atentatul ce a avut loc chiar de Ziua Frantei), Hexagonul a inceput bombardarea unei regiuni din Siria, vanand astfel teroristii gruparii lui Al-Baghdadi.