Connect with us
Jandarmeria se contrazice cu Parchetul Militar: "Un procuror a fost în Piața Victoriei"

Știri

Jandarmeria se contrazice cu Parchetul Militar: „Un procuror a fost în Piața Victoriei”

Jandarmeria susţine că un procuror de la Parchetul Militar Bucureşti, locotenent colonel Bogdan Pîrlog, s-a autosesizat în legătură cu evenimentele din Piaţa Victoriei şi a fost prezent vineri în punctul de comandă şi în zona dispozitivelor alături de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale.

„În data de 10 august a.c., în Piaţa Victoriei, pe timpul asigurării şi restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei, fiind prezent, în intervalul orar 17,00 – 04,00, atât în punctul de comandă înaintat, cât şi în zona dispozitivelor alături de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Comunicatul Jandarmeriei vine după ce şeful Parchetului Militar Bucureşti, Ionel Corbu, a declarat marţi că la protestul de vineri din Piaţa Victoriei nu a fost prezent niciun procuror militar în centrul de comandă al Jandarmeriei.

„În primul rând, vreau să vă comunic faptul că în data de 11 august, după-amiaza, s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Jandarmeriei a Municipiului Bucureşti. S-a şi răspuns, în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din Centrul de comandă mobil înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei”, a precizat Ionel Corbu.

Întrebat de jurnalişti dacă pe data de 10 august a fost prezent un procuror militar în dispozitivul de coordonare al Jandarmeriei, Ionel Corbu a declarat:

„Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din Centrul mobil de comandă înaintat”.

De asemenea, el a fost întrebat dacă, din punct de vedere legal, trebuia să participe un procuror.

„Sub nicio formă”, a răspuns şeful Parchetului Militar Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat marţi că întreaga coordonare a intervenţiei jandarmilor în Piaţa Victoriei din seara de 10 august s-a desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar.

Citește și: Parchetul Militar București spune că niciun procuror de-al său nu a fost în centrul de comandă al Jandarmeriei la protestul Diasporei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top