Connect with us
Jurnalistul de la Sky News, care a facut reportajul despre traficul de arme din Romania, de negasit

Știri

Jurnalistul de la Sky News, cel care a facut reportajul despre traficul de arme din Romania, de negasit

A venit, a filmat si a plecat. Jurnalistul Stuart Ramsay de la Sky News nu a facut nu a lamurit nici pana la aceasta ora cum s-a realizat reportajul despre traficul de arme din Romania, existand numeroase semne de intrebare inclusiv cu referire la tipul armelor vandute.

Seful DIICOT a reactionat ieri dupa reportajul prezentat de postul de televiziune britanic, in care romani cu cagula pe cap vindeau arme la negru in nordul tarii, aduse din Ucraina, ramase de pe vremea razboiului civil. Daniel Horodniceanu nu exclude posibilitatea incercarii de discreditare a Romaniei intrucat armele prezentate in reportaj nu sunt de razboi, ci de vanatoare.

Televiziunea Nationala a Romaniei (TVR) a consultat mai multi specialisti sa isi dea cu parerea despre armele care apar in clipul celor de la Sky. „Mie mi se pare o mica gluma, pentru ca sunt numai arme de vanatoare”, a declarat expertul Vlad Soare pentru TVR, fost comandant la Fortele Speciale.

Controverse legate de reportajul Sky News despre traficul de arme din Romania

SUA: Atac armat intr-un bar din Hamilton, Ohio

O alta institutie media de la noi, Digi 24, a incercat sa afle adevarul despre informatiile prezentate in reportaj. Reporterii Digi au sunat la Sky News pentru a lua legatura cu Stuart Ramsay, jurnalistul care a realizat reportajul, insa acesta e de negasit: se afla in concediu.

La sfarsitul lunii iulie, doua ONG-uri au prezentat un raport ca arata ca arme care provin din estul Europei, inclusiv din Romania,. ar fi ajuns pe cai ascunse in Siria, tara macinata de conflict de mai bine de 5 ani. E vorba de arme automate AK 47, mortiere, lansatoare de rachete, arme anti-tanc si mitraliere. Valoarea totala a armelor s-ar ridica undeva la 1,2 miliarde de euro. O adevarata afacere!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top