Connect with us
Klaus Iohannis, la Consilul Național PNL: Discursul anti-PSD care a fost primit cu ropote de aplauze

Știri

Klaus Iohannis, la Consilul Național PNL: Discursul anti-PSD care a fost primit cu ropote de aplauze

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs la Consiliul Național al PNL. Șeful statului a atacat dur PSD-ul și Guvernul Dăncilă și a făcut apel la liberali să lupte împotriva abuzurilor social-democraților.

Iată principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, la reuniunea PNL de sâmbătă:

Încep cu o radiografie a situației generale din România. Pot să spun de la început că situația este proastă. Nu îmi face plăcere pentru că sunt președintele României și aș vrea să spun României îi este bine. Dar, poate cu ajutorul vostru, ajungem și acolo

Am avut alegeri în 2016, a câștigat PSD, au promis măriri de salarii. Ghinion nu s-a întâmplat așa. Au început să lucreze la cu totul altceva.
Au început să demonteze justiția, asta a fost prioritatea reală a PSD-ului Au încercat să inhibe lupta anticorupție.

Toate sondajele arată că 80% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită.

Este un rezultat catastrofal și asta în condițiile în care PSD a preluat o țară cu o economie în puternică creștere. Explicația este cât se poate de simplă.

Un politician pe nume Dragnea cu acoliți au pus mâna pe putere în Guvern și Parlament și încearcă să folosească această putere pentru a scăpa de justiție. Nu îi preocupă nici țara nici economia nici românii.

Îi preocupă să scape de dosare. Așa ceva, dragii mei, nu am avut încă în România, nu este posibil într-o țară europeană, democratică. Au început acțiuni de neimaginat.

Persoane care îndrznesc să își expună opinia anti-PSD sunt luați în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a întâmplat din anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns? Să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români?

Eu vă spun că NU. Există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. Vă spun, PNL este un partid puternic, are soluții și nu sunteți singuri.

Aveți lângă voi milioane de români, alte partide de opoziție, societatea civilă. Toamna aceasta și anul viitor trebuie să reprezinte revenirea la normalitate. Nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cum tot ce este bun este destructurat.

Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem chiar un guvern ireal. Dacă n-ar fi trisit ar fi de râs, dar este trist.

Este nevoie de o alternativă rațională. Trebuie să faceți tot ce se poate pentru a restaura normalitatea și raționalitatea.

E nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Și puteți!

Oamenii sunt afară și vă așteaptă. Explicați cum veți transforma această situație irațională, ireală într-o situație normală. Avem nevoie în România de un guvern al raționalității naționale.

Explicați că aveți soluții pentru a înlocui o guvernare incompetență și toxică.

Eu mă lupt de la început pentru o Românie puternică, europeană, prosperă. Mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste acestei guvernări pesediste, lupt împotriva abuzurilor PSD ului, vă invit să faceți la fel.

A mai rămas un singur lucru de lămurit. Eu mă lupt și vă întreb: sunteți alături de mine în această luptă? Sunteți alături de mine în această luptă? (liberalii din sală străgă Da și aplaudă).

Citește și: Klaus Iohannis reclamă la CCR un conflict de natură constituţională cu Viorica Dăncilă în cazul concediului premierului

Citește și: Alegerile prezidențiale din 2019: Liviu Dragnea anunț despre candidatul unic al PSD-ALDE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top