Connect with us
Președintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul și BNR ar trebui să se înțeleagă cu privire la un calendar privind aderarea la moneda euro.

Știri

Klaus Iohannis, REACŢIE după furtuna de aseară

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să implementeze de urgenţă un sistem de avertizare rapidă a populaţiei în situaţii de criză.

Acesta a precizat că furtunile care au lovit România, în cursul zilei de duminică, au scos la iveală vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire a populației.

„Furtunile care au lovit cu o violență extremă România, în cursul zilei de duminică, arată vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire a populației și reducere a riscului de producere a dezastrelor. Fenomenele meteo foarte grave au provocat numeroase pierderi de vieți omenești și au lăsat în urmă zeci de răniți. Gândurile mele de compasiune se îndreaptă către familiile îndoliate, cărora le transmit sincere condoleanțe. Totodată, le doresc însănătoșire grabnică celor răniți și le mulțumesc salvatorilor”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Iohannis a arătat că protejarea vieții cetățenilor și prevenirea populației în cazuri extreme ține de responsabilitatea Guvernului.

Citeşte şi AVERTISMENT de vreme rea după uraganul din vestul ţării

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top