Connect with us
Klaus Iohannis respinge din nou propunerile PSD de miniștri. Ce anunță șeful statului

Știri

Klaus Iohannis respinge din nou propunerile PSD de miniștri. Ce anunță șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, în cadrul unei declarații de presă susținute la Cotroceni, că nu va accepta propunerile PSD pentru Transporturi și Dezvoltare, Mircea Drăghici, respectiv Lia Olguța Vasilescu.

Șeful statului a invocat criterii de legalitate și oportunitate pentru acest refuz, precizând că până la mijlocul săptămânii viitoare va da publicității motivele refuzului.

„Avem argumente de leaglitate și de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă, până la mijlocul săptămânii viitoare, voi da motivele pentru care vor refuza propunerile făcute de prim-ministru”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliștilor.

„Cât timp există un ministru pe scaunul miniștrilor, nu există blocaj”, a mai precizat acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care se constată vacantarea funcţiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, la ministerul Dezvoltării şi Lucian Şova, la ministerul Transporturilor

Klaus Iohannis a mai criticat PSD pentru că nu a venit cu proiectul de buget pe 2019 până în 15 noiembrie, așa cum ar fi trebuit, și spune că partidul de la Putere are probleme cu bugetul și din această cauză nu a prezentat un proiect.

„Eu am pus această întrebare. Unde este proiectul de buget. PSD a guvernat în tot acest timp și trebuia să vină până pe 15 noiembrie cu proiectul de buget. În loc să se ocupe de proiectul de buget se ocupă de a schimba șefi de la ANAF. Probabil există probleme cu bugetul”, a spus acesta.

El a mai spus și că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror-general.

„Evaluarea lui Tudorel Toader nu satisface rigorile legii”, a mai declarat președintele.

Șeful statului a mai reiterat că va candida la alegerile prezidențiale de anul acesta și că își propune să câștige.

Citește și: Reacția lui K. Iohannis după ce Liviu Dragnea a cerut să fie acuzat de înaltă trădare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top