Connect with us
Laurei Codruţa Kövesi confirmată de Consilierul European ca procuror-șef european

Știri

Kovesi rămâne în zona de anticorupție! Augustin Lazăr a delegat-o la Parchetul General!

Procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia vine la câteva ore după ce CSM decisese că fosta șefă a DNA să își reia postul la DIICOT Sibiu.

„Urmare a deciziei Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi după revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie,

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1.412 din data de 11 iulie, a dispus delegarea acesteia în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu data de 11 iulie”, potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES.

Sursa citată menţionează că Laura Codruţa Kovesi va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020.

„Având în vedere experienţa profesională dobândită până în prezent, procurorul va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016,

Respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, se precizează în comunicat.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii decisese miercuri că Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu. Potrivit deciziei CSM, Kovesi urma să fie încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citește și: Klaus Iohannis: DNA trebuie şi va merge mai departe

Citește și: Laura Codruța Kovesi, candidatul USR la alegerile prezidențiale? Ce a spus Dan Barna

3 Comments

3 Comments

  1. Alice TP

    2018-07-13T16:01:40+03:00 at 16:01

    Degeaba las comentariul caci nu apare.

  2. Alice TP

    2018-07-13T16:00:30+03:00 at 16:00

    Nu s-a pornit corect la aducerea ei la Parcheytul General. Oadata revbocata trebuie gasita si reziolvata cauza revocarii. Daca pleaca de una singura sa bata mingea pe terren…sau sa se urce pe bicicleta sau in munti la ski e treaba ei atunci. Romnaii poate poate o vor lasa in pace caci e doar o uneralta. Dar ca sa fie impinsa din nou din primul plan in al doilera, in umbra si in spate o „inocenta” , nu fata tatei dar trecuta prin scoli ca lume4a-Dna Jurma- nu e corect. Si dna Jurma ar tyrebui sa protesteze in primul rind caci prezenta acestei LCK la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie., nu face decit sda o pateze si pe dinsa.
    Daca nu vrea sa raspunda la comun cu LCK atunci sa ia atitudine acum, la inceput si nu mai titrziou. UJn indrumator si un control trebuire sa fie mai presus de orice vina, si nu e cazul; acve4stei LCK.
    Nu cred ca ea ar dori asta dar e prinsa in virtej si nu mai poate da inapoi.
    A. Lazar este clart cel care o impinge si el la rtindul luji da socoteala altora din spate-din tara , din UE sau din Washinmgton. Rpomanii insa s-au sturat. N u mai vor manipulri si ei iubesc aceasta natiune pe care unii ca LCK o desconsidera.
    LCK sa fie inculpata si judecata pentru tyot ce a facut. Daca iese fara vina numai, atunci poate sa mai fie numita la orice niuvel in justitie, dar nu inainte. Unde sintem? In tara unui Orwell sau Kafka?

  3. cRINA

    2018-07-11T17:11:25+03:00 at 17:11

    Era normal sa ii gasesca un loc caldut…oamenii fideli si obedienti …..mereu au loc asigurat……….O mana spala pe alta si amandoua fata. Ne intrebam pe urma de ce pleaca Romanii din tara si nu mai au iNcerdere in nicic o institutie din Romania.
    In afara tariii se cauta oamenii de valoare si cu coloana vertebrala…la noi cauta oamenii fara coloana vertebrala care pot fi utili in momente de criza …..maimutoaiele…..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top