Connect with us

Știri

La ce varsta suntem cei mai predispusi sa facem infarct din cauza depresiei

Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta americani reconfirma teoria potrivit careia exista o linie subtire intre depresie si infarct, cea dintai ducand la atacurile de inima cu cat este mai indelungata.

Cercetatorii de la Universitatea Emory din Atlanta (SUA) au descoperit ca femeile ca femeile care au in jurul varstei de 55 de ani au riscurile dublate de a face infarct din cauza depresiei. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, medicii au analizat simptomele depresiei la 3.237 de persoane. Acestea au fost supuse unei probe cu raze X. Probabilitea de a face infarct din cauza depresiei a rezultat mai crescuta la femei decat la barbati, cu pana 34%.

CITESTE SI: CE PROBLEMA SUFLETEASCA ASCUNDE FIECARE DURERE A CORPULUI

55 de ani este varsta critica la care inima poate suferi din cauza starilor depresive, spun expertii. La aceasta varsta, sansele de a face infarct cresc cu pana la 7%, depresia ducand la evolutia accelerata a altor boli de inima deja existente sau chiar la instalarea acestora.

Amit Shah, medicul din fruntea studiului, sustine ca aceasta cercetare confirma de ce femeile care sunt trecute de 50 de ani au o rata a mortalitatii din cauza atacurile cardiace mai mare decat cea a barbatilor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza asupra faptului ca, pana in 2020, depresia va fi pe locul doi in topul bolilor ce ameninta vietile oamenilor. Pe primul loc in randul bolilor ce provoaca cele mai multe decese se afla la ora actuale bolile cardiovasculare (17 milioane de morti anual).

Intre depresie si bolile de inima exista o interdependenta pe care OMS nu o neaga: daca bolile de inima pot fi provocate de depresie, si depresia poate fi cauzata de un accident vascular suferit la varsta frageda. Cu cat o persoana la care se produce un infarct miocardic este mai tanara, cu atat riscul de dezvoltare a depresiei este mai mare.

Sursa foto: dailytimesgazette.com

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top