Connect with us
Laura Codruța Kovesi trebuie revocată de îndată. CCR a publicat motivarea

Știri

Laura Codruța Kovesi trebuie revocată de îndată. CCR a publicat motivarea

Lovitură neașteptată pentru Laura Codruța Kovesi. În această după amiază, CCR a publicat în această după amiază motivarea revocării șefei DNA. Decizia Curţii Constituţionale a adus în prim plan un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis.

În acest fel conflictul dintre cele două instituții a fost tranșat.

Acesta conflict a fost generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi. Motivarea acesteia ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial şi pe site-ul CCR.

Citiți AICI motivarea CCR

CCR a stabilit că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Koveși trebuie revocată de îndată de președinte

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după decizia CCR, spunând că se va pronunţa în privinţa revocării şefei DNA doar după ce va primi motivarea Curţii şi o va citi cu foarte mare atenţie.

Citiți AICI motivarea CCR

El a precizat însă că ia în calcul să respecte statul de drept, să îl întărească, să aibă grijă ca procurorii să rămână independenţi, cu respectarea Constituţiei.

Președintele a mai precizat că articolul din legea fundamentală care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei nu poate însemna sub nicio formă în subordinea acestuia.

Citește și Laura Codruța Kovesi, audiată la Curtea de Apel pe 26 iunie! I se cer daune de 10000 de euro

Laura Codruța Kovesi va fi audiată pe data de 26 iunie la Curtea de Apel pe data de 26 iunie, în dosarul cu Mihaela Iorga Moraru. De asemenea, și Marius Iacob este chemart de Curtea de Apel în aceeași zi.

Mihaela Iorga Moraru îi cere daune șefei DNA de 10000 de euro.

Miercuri, Laura Codruța Kovesi a fost audiată mai bine de două ore de procurorii CSM. S-a discutat una dintre acțiunile disciplinare demarate de către Inspecția Judiciară împotriva procurorului-șef al DNA. Aceasta nu a dorit să facă declarații la ieșirea de la CSM.

2 Comments

2 Comments

  1. COCU EMA

    2018-06-07T17:45:14+03:00 at 17:45

    MOTIV DE MEDITATIE CUM NU PLEACA VIORICA DANCILA DE LA PUTERE SA NU PLECE NICI DN LAURA.. CODRUTA .SCURT SI CUPRINZATORI..SINGURUL MOTIV CU CLAUZA DREAPTA AR FI SA NU FIE LOCUL OCUPAT DE POLITIC TOATE INSTITUTIILE STATULUI DE DREPT SA NU FIE POLITIZAT….VAD CU UIMIRE LUPTA ACERBA DE A ACAPARARE AL ULTIMULUI HOPA SUS PE METEREZE …AL UNORA CEA CE NICI NU E DREPT SI NICI LOGIC .DOMNILOR SA CONDUCA TARA PSD CUM A CONDUS SI CEAUSESCU PE CARE PRINTRE GHILIMELE TOT DINTRE VOI L-ATI OMORAT ………………………NU MAI ARUNCATI MOTANUL.PE NICI UN STAT PARALEL FACETI SINGURI CAT CINCI STATE PARALEL

  2. Alexandru AMOQ

    2018-06-07T17:35:22+03:00 at 17:35

    Excelent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top