Connect with us
Leonard Bărăscu, Președintele Sanitas, despre proteste: „Programul rămâne program”

Știri

Leonard Bărăscu, Președintele Sanitas, despre proteste: „Programul rămâne program”

Leonard Bărăscu, Președintele Sanitas, a declarat marţi, imediat după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, că programul anunţat al protestelor rămâne pentru moment valabil.

„Programul rămâne program. Aşa cum a spus şi doamna ministru, se pare că mai sunt şi alte soluţii tehnice pe care încă nu le cunoaştem, dar le aşteptăm după dezbaterile de mâine şi după ceea ce doamna ministru va mai discuta la Finanţe şi, eu ştiu, la nivelul Guvernului.

Programul Sanitas este program şi eu sper să nu ne ţinem de el până la capăt. (…) Concret la momentul acesta nu avem nimic, de aia am şi vorbit – promisiuni că doamna ministru, în decursul acestei săptămâni în întâlnirile pe care le va avea.

Ne va aduce soluţii stricte, tehnice care să spună că am redus cu atât şi o să vă încadraţi în procentul de 30% sau ne mai trebuie x procente, ne mai lăsaţi o perioadă de timp. Referitor la program, ne ţinem de programul nostru, deocamdată”, a spus liderul de sindicat.

Preşedintelui Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, Viorel Rotilă, a precizat că urmează ca joi să fie luată o decizie privind posibilitatea organizării unor proteste.

„Avem câteva soluţii pe care le explorăm de a ne apropia chiar foarte mult de acest obiectiv. Nu ştim dacă vom ajunge sută la sută. Regulamentul de sporuri propriu-zis nu va intra în vigoare de anul acesta. La momentul acesta se discută pe anexa 10.

Noi am vrea să dispară anexa 10 şi să apară, eventual, idealul, să apară o menţiune – se aplică aceleaşi sporuri, aceleaşi sume existente la 1 ianuarie.

Nu ştim dacă vom ajunge acolo sau nu, dar acesta este obiectivul. (…) Nu mi-aş dori să fiu în locul doamnei ministru în aceste momente, după ce există o lege a salarizării făcută foarte prost fără ca sistemul sanitar să fie ascultat. Noi nu am anunţat un program de proteste, joi ne întâlnim să luăm aceste decizii”, a afirmat Rotilă.

 

CITEȘTE ȘI: SNFP amenință cu proteste masive. Cum motivează această decizie

Proteste masive în București și mai multe oraşe din ţară

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top