Connect with us
Liviu Dragnea a făcut MARELE ANUNȚ legat de PENSII!

Știri

Liviu Dragnea a făcut MARELE ANUNȚ legat de PENSII!

Liderul PSD Liviu Dragnea a făcut un anunț legat de contribuțiile la  pensii și la cele la sănătate.

Contribuţia la pensii va creşte până la 25%, iar cea la sănătate la 10%, a declarat luni preşedintele PSD Liviu Dragnea, precizând că acestea vor fi plătite tot de către angajatori, însă plăţile vor fi făcute în contul angajatorului.

Astfel, atât contribuţia la sănătate, cât şi cea la pensii vor fi mai mari.

„Nu se pune problema ca vreun cetăţean român angajat undeva să meargă singur să îşi plătească contribuţia CAS şi CASS. Da, va plăti angajatul, în contul lui, dar operaţiunea o va face tot firma”, a precizat Dragnea.

„Salariile nu vor scădea. Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel brut şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o şi din campanie, am spus-o şi acum, că statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a precizat Dragnea.

Programul de guvernare al PSD prevede că vor fi eliminate 4 din cele 6 contribuţii plătite astăzi. „Vom rămâne aşadar doar cu contribuţiile pe sănătate şi cea de asigurări sociale, datorate de către angajat, dar rămânând în sarcina angajatorului plata acestora către stat”, potrivit programului. De asemenea, programul prevede reducerea contribuţiilor de la 39,25% la 35%, începând cu 1 ianuarie 2018.

Citește și: Olguța Vasilescu, veste URIAȘĂ pentru femeile din România. La pensie, ele vor…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top