Connect with us
dragnea tudose

Știri

Liviu Dragnea ar vrea schimbarea lui Mihai Tudose din funcția de premier. Motivele tensiunilor între cei din PSD

Șeful PSD Liviu Dragnea vrea schimbarea lui Mihai Tudose din funcția de premier, susțin cei de la Digi 24, care anunță că acesta s-a întâlnit la finalul lui 2017 cu mai mulți lideri social-democrați, pentru a schimba prim-ministrul chiar în această lună.

Întâlnirea, care a avut loc în afara Bucureştiului, s-a desfăşurat în format restrâns, iar discuţiile au fost aprinse şi nu au dus la o concluzie clară.

La această întâlnire au participat șase persoane – cei mai importanți lideri ai PSD, oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, potrivit informațiilor Digi24.

Președintele PSD le-ar fi vorbit despre posibilitatea ca Tudose să fie al doilea premier înlocuit de partid, după Sorin Grindeanu, în condițiile în care se punea oricum problema unei evaluări a miniștrilor și a unei remanieri guvernamentale în această lună.

În cadrul întâlnirii au existat tensiuni. Liviu Dragnea a argumentat că nu se mai înțelege cu Mihai Tudose, dar, pe de altă parte, a existat și argumentul că președintele Iohannis a spus că nu ar mai urma să numească un premier din partea PSD în cazul în care și Mihai Tudose este înlocuit.

Aceste informații vin în contextul în care Nicolae Bădălău, președintele executiv al PSD, a vorbit despre o remaniere a Guvernului, care ar rămâne cu 16 ministere din 24.

„La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Bădălău.

El vorbea și despre organizarea unui congres al partidului.

„Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri.

În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri”, a adăugat el.

Un alt lider PSD, vicepremierul Paul Stănescu, spunea, pe de altă parte, că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluție bună și crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

„Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine”, potrivit lui Stănescu.

Citește și: Mesaj HALUCINANT transmis de Liviu Dragnea, cu doar câteva ore înaintea Revelionului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top