Connect with us
pensia

Știri

Lovitură pentru pensionari! Anunțul este OFICIAL! Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor

Pensionarii mai au de așteptat până la creșterea pensiei minime. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că pensia minimă va crește abia în a doua lună a verii.

Între timp, între Crăciun și Revelion, pe 28 decembrie mai precis, Guvernul PSD a adoptat o ordonanță care permite cumulul pensiei publice cu pensia specială de serviciu, deși o interdicție în acest sens fusese adoptată pe 14 decembrie.

Pensia minimă va crește la 640 de lei pe 1 iulie 2018, după spusele Olguței Vasilescu. De asemenea, o parte din bugetari vor avea salariile scăzute anul acesta

Pensiile cresc în 2018, cum au crescut şi anul acesta. Pentru acest an, avem în plan şi adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta…

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele.

Cei care sunt în această situaţie vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

Punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei şi este prognozat ca până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii şi asta ne va ajuta”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu,într-o intervenție TV.

O parte din bugetari vor avea însă salariile scăzute în acest an, potrivit ministrului.

„Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcţii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine.

Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue aşa. Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat şi toţi vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuţiilor dintr-o parte în alta”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Pensia minimă creşte la 640 lei. Ordonanța adoptată de Guvern prevede și creșterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar și a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

Te-ar putea interesa și: Românii pot ieşi mai repede la pensie. Anunţ crucial făcut de preşedinte

Klaus Iohannis, anunţ de ultimă pentru români. Preşedintele a semnat astăzi un decret prin care românii pot ieşi mai devreme la pensie. Despre ce decrete este vorba vezi în articolul de mai jos. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 noiembrie a.c., următorul decret:

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit legii, “persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice și/sau de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate,

respectiv Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu Mureș, Slatina, Turnu Măgurele și Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).”

Alte decrete semnate

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice; Decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Convenţiei între România şi Bosnia şi Herţegovina pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Sarajevo, la 6 decembrie 2016;

Decret pentru supunerea spre adoptare Parlamentului a aderării României la Protocolul referitor la privilegiile şi imunităţile Autorităţii Internaţionale privind Spaţiile Submarine, adoptat la Kingston, la 27 martie 1998, care a intrat în vigoare la 31 mai 2003;

Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea art. 3 din Legea nr. 307/2013 pentru ratificarea Convenţiei cu privire la construirea şi exploatarea unui Centru de cercetare în domeniul antiprotonilor şi al ionilor în Europa, semnată la Wiesbaden la 4 octombrie 2010.

2 Comments

2 Comments

  1. Sandu

    2018-01-07T16:51:37+02:00 at 16:51

    Pai nu stii ca handicapatii mintal i au urat de pe vremeea lu nea nicu pe cei fizic !!! Si le faceau numai rele deoarece sunt si prea multi !! Inclusiv copiilor !

  2. Adela

    2018-01-06T18:15:31+02:00 at 18:15

    Dar pensiile de handicap de ce nu cresc.o persoana cu handicap de gradul 1 de invaliditate poate trai cu o pensie de 340 de lei?de aceste pensii nu se discuta nimic.bine ca le măriți la parlamentari.la oameni bolnavi nu va gîndiți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top