Connect with us
scumpiri

Știri

Lovitură pentru români de la 1 ianuarie! VIN SCUMPIRILE! Iată pentru ce vei plăti mai mult!

Noul an vine cu vești proaste pentru români. Astfel, prețul energiei pentru consumatorii care sunt alimentați în regim de serviciu universal va crește de la 1 ianuarie, energia în perioada de vârf de consum, între orele 18:00 – 22:00, urmând să fie mai scumpă cu 13%, potrivit datelor postate pe site-ul OPCOM.

Licitațiile pentru trimestrul I din anul 2018 de pe Piața Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU) s-au finalizat marți, iar OPCOM a publicat prețurile de închidere.

Astfel, pentru energia livrată în bandă, între orele 1:00 — 24:00, prețul va fi de 245 de lei pe MWh, cu 6,5% mai mare decât în trimestrul patru din acest an.

Prețul pentru intervalul orar 8:00 — 24:00 va fi de 272 lei pe MWh, cu 7% mai mare, iar pentru vârf de consum, adică între orele 18:00 și 24:00, prețul va fi de 302 lei pe MWh, în creștere cu 13%.

De la 1 ianuarie, piața de energie va fi complet liberalizată, iar populația care până acum era în regim reglementat va primi energie la prețurile la care se închid licitațiile pe PCSU.

Scumpiri pe bandă rulantă!

De asemenea, subvenția pentru gigacalorie va fi eliminată în 2018, iar acest lucru va duce la explozia prețului pentru energia termică.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a declarat luni că Guvernul ar trebui să ceară amânarea acestui termen până în 2021.

Preţul ouălor a crescut cu aproape 30%, iar cel al untului cu 7%, în timp ce combustibilii s-au scumpit cu 2,7%, iar tutunul şi ţigările cu circa 2%, în noiembrie faţă de luna anterioară, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

La capitolul mărfuri alimentare, fructele proaspete s-au scumpit cu 2,2%, laptele şi produsele lactate au costat mai mult cu 1,35%, preţul untului a crescut cu 6,9%, iar cel al ouălor s-a majorat cu 29,2%, în noiembrie 2017 faţă de octombrie 2017.

La capitolul mărfuri nealimentare, preţul combustibililor a crescut cu 2,7%, iar tutunul şi ţigările s-au scumpit cu 1,9%, în noiembrie comparativ cu luna trecută.

Serviciile de transport aerian au costat, în noiembrie, cu 0,7% mai mult decât în octombrie şi cu 20,8% mai mult decât în decembrie 2016.

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor de la anul!

Anunţ surpriză despre salariile românilor! Ce se va întâmpla cu acestea şi ce modificare radicală se va produce din 1 ianuarie 2018.

Premierul Mihai Tudose a declarat că se dă hotărâre de guvern pentru majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, acesta urmând să fie prins în proiectul de buget.

Intrebat când va majoră Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei, premierul a spus:

‘1 ianuarie. Va fi prins în buget, va intră cu 1 ianuarie în vigoare.In ceea ce privește hotărârea de guvern pe acest subiect, Tudose a precizat că această va fi dată ‘odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim’, a spus premierul.

Prin legea pensiilor, noi nu facem decât să corectăm carenţele sistemului. Asta nu are niciun fel de legătură cu creşterea pensiilor de anul viitor, care nu este afectată sub nicio formă.

Pensiile vor creşte de anul viitor. Punctul de pensie va ajunge la 1.100 lei. Pensia minimă garantată de la 1 iulie va fi 640 lei
Vârsta de pensionare nu se schimbă.

Creşterea salariului minim brut pe economie va fi de la 1.250 la 1.450 lui pe lună

Angajaţii pot verifica dacă li se plătesc contribuţiile..

Nu am făcut transferul contribuţiilor de la angajator la angajat pentru a creşte salariile. Salariile românilor cresc prin legea salarizării sau hotărârile de guvern.

Acest transfer l-am făcut pentru a colecta mai mulţi bani la buget, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top