Connect with us
O nouă demisie în Guvernul Dăncilă. Ce ministru pleacă

Știri

O nouă demisie în Guvernul Dăncilă. Ce ministru pleacă

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, și-a înaintat joi demisia premierului Viorica Dăncilă, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Update: Șova a demisionat în mod oficial de la Transporturi. Înainte de a părăsi funcția el a trimis corpul de control la CFR Marfă și la Metrorex.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a constatat un posibil prejudiciu de peste 19 milioane de lei la CFR Marfă în urma unei licitaţii pentru transport de cărbune şi a transmis organelor competente să evalueze dacă această acţiune reprezintă un prejudiciu pentru CFR Marfă.

De asemenea, Corpul de control al ministrului Transporturilor, Lucian Şova, a constatat, în urma unor verificări la Metrorex privind respectarea prevederilor legale şi contractuale în derularea contractului de proiectare şi execuţie a Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, deficienţe în implementarea proiectului care au dus la întârzieri şi la suplimentarea costurilor pentru Metrorex.

Raportul arată că valoarea contractului a fost subestimată la lansarea procedurii de achiziţie, iar în derulare au intervenit majorări substanţiale ale valorii acestuia, informaţii ce reprezintă indicii de fraudă.

Stire initiala

Comitetul Executiv al PSD a decis luni înlocuirea lui Şova de la Transporturi cu Lia Olguţa Vasilescu, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat marţi să aprobe revocarea acestuia din funcţie şi a respins propunerea social-democraţilor pentru acest portofoliu.

PSD venit cu o nouă propunere pentru Ministerul Transporturilor, respectiv deputatul PSD, Mircea Drăghici.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că s-a decis în Comitetul Executiv Naţional al PSD ca miniştrii Paul Stănescu şi Lucian Şova să demisioneze în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis refuză să-i revoce.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că preşedintele va semna decretele privind numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a lui Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Liviu Dragnea se delimitează de Ilan Laufer

După ce Ilan Laufer l-a acuzat de antisemitism pe Klaus Iohannis, declarație dezaprobată de comunitatea evreiască din România, președintele PSD Liviu Dragnea se delimitează de acesta.

Conferinţa de presă organizată chiar în sediul PSD nu ar fi avut acceptul conducerii partidului.

„Sunt declaraţii de care mă delimitez, mult prea avântate. Nu sunt declaraţii care angajează PSD.

Am avut o discuţie în BPN în care s-a discutat despre posibilitatea ca Ilan Laufer să facă un comunicat de presă, ceea ce nu trebuie să primească aprobare de la cineva anume.

Nu am ştiut, am şi spus că nu aveam de gând să facem declaraţii aseară pentru că nu erau decizii finale.

A fost un incident de securitate, ca să spun aşa. Nu se va mai întâmpla. Am avut o discuţie cu secretarul general, că eu nu admit ca în sala de conferinţe de presă să meargă cineva fără ca eu să ştiu.

Ilan Laufer nu este un infractor, este un om foarte bine pregătit, a avut nişte declaraţii pe care şi le-a asumat, dar care nu reprezintă punctul de vedere al lui PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top