Connect with us

Știri

Lumea muzicii este în doliu! A murit un toboșar celebru

Este doliu în lumea muzicii iar vestea a căzut ca un trăsnet. Familia și colegii de breaslă sunt îngenuncheați de durere iar lumea muyicii este mai săracă cu un artist. Moartea a venit ladoar o lună după ce începuse tratamentul pentru o cumplită boală.

Lumea muzicii este în doliu după ce un cunoscut toboşar  a murit la vârsta de 71 de ani. Pentti „Whitey” Glan a colaborat cu mai mulţi muzicieni celebri, printre care Alice Cooper şi Lou Reed, informează stiripesurse.ro.

Pentti „Whitey” Glan fusese diagnosticat cu cancer pulmonar cu o lună în urmă. Născut în Finlanda pe 8 iulie 1946, Glan s-a mutat în Toronto şi în 1965 cânta în trupa Rogues, care şi-a schimbat ulterior numele în Mandala.

A colaborat cu Bush, grup care deschidea concerte Steppenwolf şi Three Dog Night, la începutul anilor 1970.

Toboșarul a avut colaborări cu artiști de renume

Lou Reed l-a angajat în 1973, împreună cu basistul Prakash John, pentru a cânta într-un concert organizat de Howard Stern la Academia de Muzică din New York.

Înregistrări din acel concert se regăsesc pe albumele „Rock ‘n’ Roll Animal” şi „Lou Reed Live”. După colaborarea cu Lou Reed, Glan s-a alăturat lui Alice Cooper, contribuind la realizarea primului album solo al celebrului rocker.

„Odihneşte-te în pace, Whitey! L-am ales pentru turneul meu «Welcome to my Nightmare» pentru că era pur şi simplu cel mai bun toboşar din jur, neştiind că mă întrecea la băutură! Era un tip minunat, toţi cei care au lucrat cu el îl consideră unul dintre cei mai buni prieteni ai lor.

Era unul dintre principalii toboşari rock, dar, în opinia mea, a fost subestimat şi prea puţin promovat – era cu siguranţă toboşarul toboşarilor! Canada a mai pierdut un muzician de clasă”, a transmis Alice Cooper după decesul lui Pentti „Whitey” Glan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top