Connect with us
Marius Luigi Ciubrei, fostul șef al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritim, trimis în judecată de DNA

Știri

Marius Luigi Ciubrei, fostul șef al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritim, trimis în judecată de DNA

Marius Luigi Ciubrei, fostul șef al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru patru infracţiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Marius Luigi Ciubrei, la data faptelor director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) SA, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de luare de mită.

A lui Constantin Tarău, marinar în cadrul CNAPDM, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de complicitate la luare de mită, şi în stare de libertate a Danielei Mariana Sărluceanu şi a fiului acesteia, Mădălin Mihai Sărluceanu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Citește și: Sentința pentru Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman, dată pe 29 mai. DNA cere închisoare cu executare!

Procurori notează în rechizitoriul transmis instanţei că, în perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, Marius Luigi Ciubrei, în calitatea menţionată, prin intermediul lui Constantin Tarău, ar fi pretins şi primit de la cinci persoane (printre care şi Daniela Mariana Sărluceanu şi Mădălin Mihai Sărluceanu) suma totală de 2.700 euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de „marinar” şi „mecanic”.

Citește și: Marius Luigi Ciubrei, Directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, reţinut de DNA

Mai exact, arată sursa citată, de la Daniela Mariana Sărluceanu şi Mădălin Mihai Sărluceanu, directorul CNAPDM SA ar fi primit suma de 1.000 euro, pentru a-l angaja pe acesta din urmă pe postul de „marinar”.

„În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un „comision” cuprins între 100 şi 600 de euro. În această manieră, inculpatul Tarău Constantin şi-a însuşit suma totală de 1.500 euro”, se menţionează în comunicat.

Sechestru asigurator asupra unor sume de bani ridicate de la Ciubrei

Anchetatorii susţin că ultima „plată”, în valoare de 500 euro, s-ar fi realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante faţă de lui Marius Luigi Ciubrei.

DNA precizează că în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la Ciubrei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top