Connect with us
Medicii de familie continuă PROTESTUL. Românii nu pot obţine trimiteri sau reţete compensate

Știri

Medicii de familie continuă PROTESTUL. Românii nu pot obţine trimiteri sau reţete compensate

Medicii de familie continuă seria protestelor. Mai exact, 25 la sută dintre cadrele medicale sunt nemulţumite că nu au un acord cu autorităţile, astfel încât să aibă un câştig decent.

Este a doua zi în care foarte mulţi români nu pot obţine trimiteri sau reţete compensate din cauza protestului medicilor de familie.

La protestul de astăzi  participă un sfert dintre doctori – jumătate faţă de cât protestau ieri – anunţă Casa Naţională de Asigurări.

Doctorii sunt nemulţumiţi că nu au un acord cu autorităţile, astfel încât să aibă un câştig decent. Ei acuză probleme grave în sistem, ce trebuie rezolvate de îndată.

Un exemplu este acela că, în ultimii cinci ani, cel puţin 6.000 de doctori au făcut servicii medicale pe care sistemele informatice le-au invalidat.

Cei mai afectaţi de proteste sunt pacienţii care nu pot obţine trimiteri sau reţete compensate

„Pornim de la premisa că decidenţii nu au înţeles nimic. Nu au înţeles că nu am dorit să ajungem aici. Şi mai ales, nu au înţeles că dacă ne pun pumnul în gură nu înseamnă că problemele sistemului medical se rezolvă.

Dacă suntem majoritari cei care consideră că trebuie să continuăm, vom continua”, spune dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societății Naţionale a Medicilor de Familie.

„Un medic care a plătit reţetele pentru că i s-au imputat va fi foarte atent când va da în continuare reţete, pentru că nu ne permitem să plătim medicamentele oamenilor sau vom ruga pacienţii să dea declaraţii că, dacă ni se impută reţetele, atunci le vor plăti ei. Nu ne permitem să mergem aşa în continuare”, adaugă ea.

Pe de altă parte, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis printr-un comunicat o listă a afecţiunilor pentru care pacienţii nu au nevoie de trimitere de la medicul de familie pentru a fi consultaţi de medicii specialişti din ambulatorii.

Printre aceste afecţiuni se numără: infarct miocardic, TBC-ul, astmul bronşic, glaucom, diabetul zaharat şi leucemia, iar copiii de până într-un an pot fi văzuți de specialist indiferent de afecţiune.

Între timp, reprezentanţii medicilor de familie susţin că mulţi dintre ei au renunţat la protest pentru că au fost ameninţaţi că vor fi înlocuiţi cu rezidenţii care au picat examenul de rezidenţiat, dar şi că pacienţii au fost sfătuiţi să se mute pe lista medicilor care oferă servicii decontate.

Citeşte şi ULTIMA ORĂ Guvernul lui Mihai Tudose ar putea fi restructurat

Președintele Executiv al PSD, Niculae Bădălău, spune Guvernul ar putea fi restructurat. Executivul ar putea include doar 16 ministere, față de 24, câte sunt în prezent.

Nr. 2 din PSD mai spune că un congres extraordinar ar face bine partidului. Declarațiile au fost făcute în urmă cu puțin timp pentru Digi24.

Potrivit lui Bădălău, Comitetul Executiv Național al PSD, care urmează să se reunească în curând va decide dacă e nevoie de restructurarea Guvernului Tudose și dacă e nevoie de un congres.

Se discută despre acest subiect în condițiile în care au ieșit la lumină în ultima vreme mai multe lupte pentru putere în interiorul partidului și informații că lideri ai PSD l-ar contesta pe Liviu Dragnea, șeful formațiunii.

„La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Bădălău.

Bădălău: Un congres ar face bine PSD

„Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri.

În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri”, a adăugat el.

Un alt lider PSD, vicepremierul Paul Stănescu, spune, pe de altă parte, că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluție bună și crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

„Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine. Nu cred că trebuie făcute comasări sau alt gen de lucruri făcute în Guvern. Eu cred că Guvernul – în calitate de membru al Guvernului, confirm că Guvernul la această oră funcţionează foarte bine. (Reporter: În structura actuală?) În structura actuală”, a spus vicepremierul Paul Stănescu.

În ceea ce privește un Congres extraordinar, Stănescu spune:

„Deocamdată eu spun că nu este cazul. Pentru că nu sunt motive”.

La Congresul PSD, potrivit statutului, poate fi aleasă echipa de conducere a partidului – vicepreședinți și președintele executiv al partidului, cel care, în eventualitatea unei demisii sau a unei condamnări a lui Liviu Dragnea, ar prelua conducerea partidului.

Președintele PSD este ales în mod uninominal de către toți membrii partidului și tot așa poate fi revocat.

Citeşte şi S-a întâmplat din nou! Un bărbat de 65 de ani A MURIT după ce a fost împins pe șinele metroului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top