Connect with us

Știri

Merkel și Iohannis au bătut palma – Ce le-au pregătit românilor

Klaus Iohannis și Angela Merkel s-au întâlnit astăzi la Berlin. Președintele României și cancelarul Germaniei au o veste bună pentru români: suntem tot mai aproape de Spațiul Schengen.

Ce se mai știe de intrarea României în Spațiul Schengen

„Am discutat despre probleme care ne preocupă pe amândoi. Am avut o întâlnire deosebit de bună. Primul lucru când am ajuns și am intrat în cancelaria a fost să semnez în cartea de condoleanțe pentru Helmuth Kohl, în numele României și în numele propriu.

Avem toate motivele să ne întâlnim, să discutăm și să celebrăm 50 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice între Germania și România și 10 ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene. România are o relație privilegiată cu Germania.

Doamna cancelar și cu mine ne-am propus să păstrăm această relație. Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România. Importanța minorității germane din România și a comunității românești din Germania a fost subliniată de noi amândoi. Aceste comunități creează un pod între națiunile noastre. Am vorbit, evident, mult și despre Europa, despre proiectul european. Este cel mai valoros proiect. El trebuie consolidat și îmbunătățit.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis a rupt tăcerea în scandalul dintre Dragnea și Grindeanu: „Sper să se…

CITEȘTE ȘI: Convorbire telefonică între Angela Merkel și Klaus Iohannis. Ce a spus cancelarul german despre corupția din România

Trebuie să ne apropiem iarăși de cetățeanul european, să îi asigurăm securitatea în spațiul european. În acest context, am menționat nevoia de a intra în spațiul Schengen. Doamna cancelar m-a încurajat să continui discuțiile și cu alți lideri europeni în acest sens.

(…)

Am convenit că relația transtlantică este importantă pentru Uniunea Europeană. Trebuie să colaborăm mai mult în NATO”, a declarat președintele României la sfârșitul discuției cu Angela Merkel.

1 Comment

1 Comment

  1. rebel

    2017-06-19T23:04:35+03:00 at 23:04

    Cine dracu mai vrea Schengen acuma cand toti trag garduri,santeti defazati complect!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top