Connect with us
Meteorologii anunță ger năprasnic și ninsori abundente. Ce se întâmplă cu vremea

Știri

Meteorologii anunță ger năprasnic și ninsori abundente. Ce se întâmplă cu vremea

Meteorologii anunţă că un val de aer polar va lovi România. Temperaturile vor scădea mult sub zero grade, iar viscolul va face ravagii.

De mai bine de 48 de ore ninge fară încetare în zona Rânca. Circulaţia rutieră este paralizată din pricina viscolului puternic, iar utilajele de deszăpezire au întâmpinat mari probleme în timpul procesului de deszăpezire.

Drumarii de la Târgu Jiu a un acţionat încontinuu cu 6 utilaje şi o turbofreză şi au împrăştiat peste 40 de tone de materiale antiderapnte. Chiar şi aşa, şoselele au fost impracticabile.

Însă nu doar în Rânca este vreme severă

Vântul puternic a oprit ciruclaţia pe Dunăre în zona Caraș- Severin, unde vântul a suflat cu putere, cu viteze ce au depăşit chiar şi 100 de km pe oră.

Meteorologii avertizează însă că gerul de abia acum începe.

“Vremea va intra într-un poces de răcire, răcirea va fi mai accentuată, deci răcirea se va resimţii mai accentuat spre sf acestei săptămâni, acestea sunt semnalele de care dispunem în acest moment şi într-adevăr un val de aer rece de origini polare dinspre latitu din nordice va coborî spre partea de sud-sud est a continetului”, a declarat Oana Catrina, meteorolog ANM.

Vremea nu dă semne că se va îmbunătăţi prea curând.

“Vom discuta de valori de temeperatură mai coborâte de cât cele climatologic specifice perioadei în care ne aflăm şi pe parcursul nopţilor cu siguranţă se va instala gerul, în special în jumătatea de nord a teritoriului”, a mai spus meteorologul de serviciu.

Citește și Prognoza meteo pentru următoarele zile. Se anunţă ninsori şi vânt puternic

Luni o să ningă în Muntenia dar şi la deal şi la munte, va fi lapoviţă în Oltenia şi pe arii restrânse în Dobrogea, iar în Banat şi Crișana va ploua.

Maximele vor fi între minus 3 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest.

În Dobrogea şi Bărăgan norii vor fi numeroşi şi aşteptam ploi şi lapoviţa şi vântul se va înteţi. E posibil să apară poleiul şi temperaturile scad chiar şi cu 6 grad faţă de ieri în zona Călăraşi.

Scad temperaturile şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii persistă şi vor aduce precipitaţii slabe: ninsori în zonele mai înalte şi lapoviţa la câmpie. Vântul va avea unele rabfuniri şi după prânz vor fi cel mult 2 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi urâtă cu mulţi nori însă nu sunt anunţate precipitaţii.

Temperaturile vor fi modeste pentru dată din calendar

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme mai bună cu soare din când în când şi valori termice normale pentru luna februarie.

În ţinuturile vestice, aşteptam vreme bună în Crisana unde doar izolat e posibil să picure dar în rest vor fi înnorări şi ploi în zonele joase iar în la munte va ninge.

Vântul se va înteţi în sudul Banatului şi temperaturile vor creşte cu 3-4 grade faţă de ieri şi vor ajunge până la 7 grade Celsius.

În centrul României găsim mulţi nori, însă doar pe la munte vin ninsori slabe şi pe creste va fi viscol
Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 5 grade Celsius, pe partea vestică a provinciei. La noapte, temperaturile coboară spre minus 13 grade în depresiuni.

În sud-vestul ţării, vremea va fi urâta. La munte va ninge iar în zonele joase va fi lapoviţa şi va continua să se răcească. Termometrele vor indica cel mult valori de 4 grade Celsius.

În sudul ţării, atmosferă va fi închisă şi o să ningă slab cam peste şi vântul se înteţeşte temporar. În Lunca Dunării, temperaturile scad chiar şi cu 6 grade faţă de ieri.

În Bucureşti, luni se face mai rece, va mai ninge slab în prima parte a zilei şi vântul va avea răbufniri.

La munte va ninge în masivele sudice, în cele sud-vestice şi doar sporadic în rest

Pe crestele Carpaţilor Meridionali, va fi viscol şi temperaturile din staţiuni scad uşor.

În Masivele Bucegi şi Făgăraş este risc însemnat de avalanşa şi la peste 1800 m altitudine dar şi la înălţimi mai mici de 1800m.

Marți va ninge la deal şi la munte iar în sudul ţării vor domina ninsorile. Prin vest va fi lapoviţă şi poate să apară poleiul. Cantităţi mai mari de apă se vor strânge în Munţii Banatului şi în Meridionali.

Miercuri norii persistă în vest şi sud-vest, unde va fi lapoviţa la câmpie iar în zonele mai înalte de aici va ninge.

Joi, o să ningă la munte şi în Moldova, în vest va ploua iar prin sud va fi lapoviţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top