Connect with us
Ministerul Sanatatii, ancheta la Spitalul de Arsi dupa episodul viermilor ucigasi

Știri

Ministerul Sanatatii vrea sa mute Spitalul de Arsi

Ministerul Sanatatii demareaza o ancheta la Spitalul de Arsi din Capitala dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat noi imagini cutremuratoare care ne arata realitatea din unitatile sanitare romanesti.

UPDATE, ora 11:59 Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, vrea sa mute Spitalul de Arsi si a decis inchiderea unei sectii din cadrul acestuia: „Singura masura rezonabila este inchiderea spitalului si a transferului intr-o alta zona. Concluzia la care am ajuns este ca nu putem inchide intreg spitalul. Am suspendat activitatea UTS-ului, ceea ce inseamna ca pacienti cu arsuri grave au fost redirectionati”.

Gazetarul Tolontan a publicat pe site-ul sau un videoclip greu de urmarit pentru orice om normal. Un doctor a filmat intr-o sectie de reanimare situatia din spital: viermii circulau ca la ei acasa pe ranile deschise ale unui pacient.

In urma publicarii acestor imagini de Gazeta Sporturilor, purtatorul de cuvant al ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a spus intr-o interventie telefonica la un post de televiziune ca exista serioase probleme de management la Spitalul de Arsi si ca o echipa de inspectori DSP Bucuresti demareaza chiar acum o ancheta la spital.

Urgentarea anchetei a fost cauzata de moartea pacientului invadat de viermi, scrie presa centrala. „Nu stiu sa va spun despre cazul concret. Nu pot sa confirm aceasta filmare din postura Ministerului Sanatatii.

Caz SOCANT la Spitalul de Arsi! A murit dupa o transfuzie gresita!

LISTA SPITALELOR din Romania care folosesc IN CONTINUARE produse Hexi Pharma

Ce pot sa va spun este ca, in aceasta dimineata, o echipa de inspectori sanitari de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti s-au deplasat la Spitalul de Arsi. Se duc sa verifice situatia de acolo, sa verifice toate conditiile igienice”, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului.

Scandalul Hexi Pharma, aproape istorie

Noul scandal care loveste in sistemul sanitar romanesc face aproape uitat cazul Hexi Pharma. Reamintim ca procurorii au demarat la inceputul acestui an cea mai exploziva ancheta din ultimii ani, dosar care s-a finalizat, deocamdata, cu moartea lui Dan Condrea. Mai multe spitale din Romania si institutii publice foloseau dezinfectanti diluati produsi de Dan Condrea.

Dezvaluirile despre scandalul Hexi Pharma au fost facute tot de Catalin Tolontan. In urma scandalului, s-a aflat ca pana si Serviciul Roman de Informatii avea contracte cu Hexi Pharma desi informa statul despre neregulile remarcate in aceasta firma.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top