Connect with us
Lia Olguţa Vasilescu, declaraţii de ULTIMĂ ORĂ! Anunţul care vizează milioane de oameni

Știri

Ministrul Muncii, precizări despre legea salarizării unitare și cum va afecta pensiile și salariile

Ministul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut precizări despre legea salarizării unitare și despre ce impact va avea aceasta asupra pensiilor și salariilor.

Conform Olguței Vasilescu, vor fi și scăderi salariale, dar acesea vor viza persoane, nu familii ocupaționale.

„Înțeleg că o discuție este că toată lumea se sperie că vor fi salarii mai mici decât cele aflate în plată. Salariile cresc în tot sistemul bugetar, cel mai mult în bază de jos unde creșterile sunt și de 200% la Armată sau chiar peste 200%, dar, în general, sunt de peste 100% în bază de jos. (…) Sigur că este adevărat că sunt și persoane, atenție, nu familii ocupaționale, nu este vorba de categorii întregi de bugetari, ci persoane la care vor scădea aceste salarii, tocmai pentru că s-au dus atât de sus încât nu am putut să le echilibrăm nici măcar pentru anul 2022”, a explicat Vasilescu, în Comisia de muncă din Senat.

Ministrul Muncii a adăugat că, după ce va fi rezolvată problema salarizării unitare, trebuie analizată și situația din sistemul de pensii.

„Pensiile militare au fost înghețate deocamdată. Sigur că ele nu vor fi înghețate până în 2022. (…) După ce terminăm cu salarizarea, vom intră într-o discuție foarte aplicată pe legislația pensiilor din România, pentru că și acolo avem discrepanțe înfiorător de mari. Adică persoane care la oră actuală au indemnizația socială minima, așa numită pensie socială, care a ajuns acum la 520 de lei, au ajuns să fie egali cu persoane care au muncit 15 ani și au cotizat la sistemul de stat. Este clar că trebuie să facem și acolo corecturile pe care le-am avut și aici”, a afirmat Vasilescu.

Citește și: Liviu Dragnea a făcut anunțul așteptat de toți românii! Se întâmplă până la 1 iulie!

Citește și Legea salarizării – Ce salarii vor crește și cu cât

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top