Connect with us
Moartea lui Ekeng. Medicul de pe ambulanta a fost pus sub acuzare

Știri

Moartea lui Ekeng: medicul de pe ambulanta a fost pus sub acuzare

Update 11:30: Intr-un comunicat al Parchetului Capitalei, se arata ca Mihaela Duta nu a evaluat complet starea pacientului si nici nu a initiat vreo manevra de resuscitare. „Mai mult decat atat, desi pe parcursul transportului, ca urmare a instalarii defibrilatorului aflat in dotarea ambulantei, a fost confirmata fibrilatia ventriculara in care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duta Elena Mihaela nu a initiat nici de aceasta data manevre de resuscitare, potrivit protocoalelor medicale aplicabile in cazul interventiei medicale de urgenta, asigurand doar predarea acestuia catre Unitatea de primiri urgente a spitalului unde, in ciuda manevrelor de resuscitare initiate, nu s-a mai putut asigura supravietuirea pacientului”, arata magistratii.

Procurorii Parchetului Capitalei au pus-o joi sub acuzare, pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, pe Mihaela Duta, medicul de pe ambulanta Puls care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng la spital. Mihaela Duta a fost anuntata de procurori ca are calitatea de suspect in dosarul deschis dupa moartea mijlocasului Patrick Ekeng in timpul meciului cu FC Viitorul, in seara de 6 mai. La acea vreme, fostul fotbalist al echipei Dinamo s-a prabusit la mijlocul terenului fara sa fie atins de vreun adversar. Primii care au intervenit au fost jucatorii aflati in apropiere. Imediat au sosit si cei din staff-ului medical al echipei Dinamo, dupa care s-a apelat la ambulanta care era la marginea terenului de joc si care trebuie sa fie prezenta la fiecare meci de fotbal.

Fotbalistul camerunez a primit ingrijiri pe gazon si apoi a fost transportat la spital, unde medicii care erau de garda in acea noapte fatala au constatat ca a suferit un stop cardio-respirator. Evenimentele din seara zilei de 6 mai au fost foarte ciudate pentru martori, mai ales ca Ekeng fusese introdus pe gazon de doar sapte minute. De altfel, aceiasi martori au declarat ca medicul Mihaela Duta a intervenit foarte tarziu.

Citeste si: Dosarul mortii lui Ekeng. Un oficial si doi fotbalisti de la Dinamo sunt audiati de procurori

Dumitru Dragomir, ipoteza socanta in cazul mortii lui Ekeng: „A baut…”

Ulterior, corpul lui Ekeng a ajuns la Institutul National de Medicina Legala, iar in urma autopsiei s-a constatat ca jucatorul dinamovist avea o problema la inima, care din pacate a si condus la cauza decesului. Imediat dupa cele intamplate, decesul lui Ekeng a starnit multe intrebari.

Cand a fost dus la Spitalul Floreasca, medicii au depus toate eforturile si au incercat sa-l resusciteze pe Ekeng aproape o ora si jumatate, dar fara niciun rezultat din pacate. Conform ProSport, se pare ca Ekeng a fost internat cu diagnosticul „soc cardiogen”. „Este o boala cardiaca. O stare metabolica care are la baza sistarea circulatiei sangelui prin oprirea inimii catre organele vitale: creier, rinichi… mai ales creierul”, a fost parerea unui medic despre ceea ce i s-a intamplat lui Ekeng.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top