Connect with us
Papa Francisc a vizitat fostul lagar nazist de la Auschwitz. Suveranul Pontif s-a intalnit cu mai multi supravietuitori ai Holocaustului.

Știri

Moment emotionant cu Papa Francisc la Auschwitz. Ce a facut Suveranul Pontif VIDEO

Papa Francisc se afla in Polonia, unde efectueaza o vizita cu prilejul aniversarii cu numarul 150 a adoptarii crestinismului in aceasta tara.

Cu aceasta ocazie, Suveranul Pontif s-a deplasat la lagarul nazist de la Auschwitz, locul unora dintre cele mai mari atrocitati ale regimului hitlerist. Aici, Papa Francisc a tinut un moment de reculegere si s-a intalnit cu cativa supravietuitori si urmasi ai victimelor Holocaustului.

Liderul Bisericii Catolice a vizitat si celulele prizonierilor si s-a rugat pentru sufletele celor care si-au pierdut viata aici in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Citeste si: Papa Francisc s-a infuriat teribil in Mexic! Reactia sa a devenit virala pe Internet

Citeste si: Papa Francisc a baut ceai din frunze de coca

Francisc este cel de-al treilea Suveran Pontif care viziteaza lagarul de la Auschwitz, dupa Ioan Paul al II-lea si Benedict. In ultima zi a vizitei sale din Polonia, el se va intalni si cu polonezii care si-au riscat viata pentru a salva evreii de nazisti.

Auschwitz a fost cel mai mare lagar nazist de exterminare. Se estimeaza ca minimum 1.1 milioane de oameni au fost ucisi acolo, in timpul Holocaustului. Dintre acestia, peste 90% au fost evrei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top