Connect with us
Momente cumplite pentru Ionuț Gologan. Colegul său a fost găsit mort în celulă

Știri

Momente cumplite pentru Ionuț Gologan. Colegul său a fost găsit mort în celulă

Colegul de celulă al lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moartea în Malaezia, a fost găsit fără viață în spatele gratiilor. Românul a trecut prin momente cumplite după ce și-a văzut colegul mort.

În vârstă de 24 de ani, Marippan Manivannan a decedat din cauza faptului că nu a primit îngrijiri medicale corespunzătoare în închisoarea Bentong, din Malaezia. Acesta s-a îmbolnăvit cu două săptămâni înainte de deces. A fost tratat, din păcate, superficial de medici.

În urmă cu șase ani, pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, având asupra lui 1.494 de grame de metamfetamină. Cazul său a ajuns să fie mediatizat în toată lumea şi multe persoane publice din România au vrut să îl ajute pe tânăr.

Informațiile recente arată că guvernul din Malaysia a convenit, în unanimitate, să renunţe la pedeapsa automată cu moartea în cazul traficanţilor de droguri, însă decizia trebuie aprobată de Parlament înainte de a intra în vigoare, a anunţat un ministru citat de Channel News Asia.

Ce vor continua să facă autoritățile române în cazul lui Ionuț Gologan

Demersurile autorităților române vor continua acum prin deschiderea unei proceduri de clemență către sultanul și prim-ministrul din această țară. Exact aceeași cale urmată și în cazul lui Ionuț Gologan, primul român condamnat la moarte, tot pentru trafic de droguri.

Din păcate, instanțele din Malaezia mai au pe rol dosarul unui al treilea cetățean român, proces care se judecă acum la Curtea Federală și unde a fost cerută tot pedeapsa capitală.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, i-a vizitat, la sfârșitul anului trecut, pe românii acuzați de trafic de droguri.

“În închisoarea Simpang Renggam se află încarceraţi Marian Laurenţiu Peity şi Ionel Ţurcan, arestaţi pentru trafic de droguri, condamnaţi la moarte de Curtea de Apel şi ale căror procese se află în faza de judecată pe rolul Curţii Federale a Malaysiei.

Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţenii români, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaysiei” se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Citește și: Românii condamnați la moarte în Malaezia pot fi eliberați!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top