Connect with us

Știri

A MURIT fostul presedinte FIFA Joao Havelange

Jean-Marie Faustin Godefroid „João” de Havelange a fost un avocat si om de afaceri brazilian. Ca si fost atlet, a fost al saptelea presedinte al FIFA, din anul 1974 pana in anul 1998.

A fost al doilea cel mai longegiv mandat din istoria FIFA, cel mai lung mandat fiind al lui Jules Rimet. La predarea mandatului in anul 1998 a primit titlul de Presedinte de Onoare al FIFA, titlu la care a renuntat in 2013.

A fost membru al Comitetului Olimpic din 1963 pana in 2011, fiind cel mai longeviv membru activ pana la demisie.

Si-a inceput viata sportiva ca si inotator, la varsta de 20 de ani, in anul 1936 a participat la Jocurile Olimpice de vara de la Berlin, neajungand insa in finala. A facut parte de asemenea din echipa nationala de polo a Braziliei, participand impreuna cu aceasta la Jocurile Olimpice de la Helsinki din anul 1952. In anul 1956, la Jocurile Olimpice de la Melbourne a fost presedintele delegatiei olimpice braziliene.

In 1974 a devenit presedintele FIFA, fiind primul presedinte FIFA din afara Europei.

In anul 1999 publicatia „De Telegraaf” scria ca Havelange a primit daruri constand in diamante, biciclete, articole sportive, portelanuri scumpe si picturi rare, acestea fiind relationate cu Jocurile Olimpice din 1992.

Jean-Marie Faustin Godefroid „João” de Havelange – 8 Mai 1916 – 16 August 2016.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top