Connect with us
Nicusor Dan cere renumararea voturilor in sectorul 1

Știri

Nicusor Dan cere renumararea voturilor in sectorul 1

Candidatul USB la primaria Capitalei, Nicusor Dan, cere renumararea voturilor in sectorul 1, acolo unde lupta dintre Clotilde Armand (USB) si Dan Tudorache (PSD) a fost foarte strans. Duminica seara, dupa inchiderea exit-poll-urilor, Clotilde Armand castiga primaria sectorului 1, insa a doua zi, Dan Tudorache era castigator.

Nicusor Dan sustine ca exista indicii serioase de frauda a votului si ca in 30 de sectii de votare USB nu a avut observatori, acele sectii unde PSD a castigat detasat in fata frantuzoaicei. Dupa numararea voturilor, Biroul Electoral Central a clasat-o pe Clotilde pe locul al doilea, cu peste 20%, in timp ce Tudorache obtinuse peste 30%.

Astfel, Clotilde Armand avea luni dimineata 28,7%, iar Dan Tudorache 31,1%. Nu este singurul scandal iscat dupa afisarea rezultatelor alegerilor locale din acest an. In Partidul National Liberal, mai multi membri cer capetele lui Vasile Blaga si Alina Gorghiu, lideri care nu au de gand sa isi dea demisia. PNL a sustinut ieri intr-o conferinta de presa ca a obtinut cel mai bun scor de dupa 1990.

REZULTATE BEC BUCURESTI ALEGERI 2016 FINALE primaria generala + sectoare

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 – Partiale si Finale

PSD a obtinut 40% din primariile din toata tara, remarcandu-se in judetele din sudul Romaniei, dar si o parte din nordul tarii si Transilvania. Desi nimeni nu se astepta, PSD are cele mai multe primarii in judetul Salaj, judetul premierului Dacian Ciolos. La Zalau, de exemplu, chiar daca Dacian Ciolos a votat in acest oras, primar a fost ales un candidat PSD, Ionel Ciunt, care a obtinut 40,88% din voturi.

Odata cu cunoasterea rezultatelor de la alegeri, Catalin Predoiu, marele perdant in Bucuresti, si-a dat demisia din toate functiile politice. El a fost urmat imediat si de alti lideri din partid, printre care Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la sectorul 2 si liderul de la Deva.

Avand in vedere solicitarea lui Nicusor Dan de renumarare a voturilor, nici astazi nu vom afla scorul exact pe Capitala. Mai sunt doar 30 de sectii de votare care trebuie analizate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top