Connect with us
Ninsorile au dat traficul peste cap. Starea drumurilor, sâmbătă dimineaţa

Știri

Ninsorile au dat traficul peste cap. Starea drumurilor, sâmbătă dimineaţa

Ninsorile din ultimele ore au afectat şapte judeţe ale ţării, în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane, informează, sâmbătă dimineaţa, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, vremea a fost caracterizată de ninsori, lapoviţa, ploi şi polei în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, meteorologii au emis Cod Portocaliu de nisori abundente, strat semnidicativ de zăpadă şi viscol în 9 judeţe ale ţării (AG, CS, DB, GJ, HD, MH, PH, TM şi VL), avertizare valabilă până duminică la prânz.

Pentru gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, încă de vineri au fost mobilizate echipaje de pompierii salvatori care să intervină în sprijinul cetăţenilor si autorităţilor locale din zonele vizate de ninsori.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice, pe timpul nopţii au fost înregistrate efecte în 7 judeţe (AG, DB, HD, MH, PH, TM şi TR), fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane.

În jurul orei 04,00, o ambulanţă care se deplasa din judeţul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, judeţul Olt, pe DJ 679, între localităţile Mihăeşti şi Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil.

La faţa locului s-au deplasat un utilaj al societăţii care se ocupă cu deszăpezirea drumului respectiv şi un utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Seaca. Ambulanţa a fost deblocată rapid, iar ulterior a fost însoţită de un utilaj până la pacient.

Sâmbătă dimineaţa, autorităţile locale din judeţul Teleorman au intervenit pe DJ 703, între localităţile Ciolăneşti şi Baldovineşti, pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa pentru preluarea unei gravide. Această nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, însă a fost deblocată rapid de utilaje.

Între localităţile Ponoarele şi Izverna din judeţul Mehedinţi s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau 10 persoane.

Starea drumurilor – Unde s-au produs accidente

Tot pentru deblocarea a 2 autoturisme în care se aflau 5 persoane şi a unui autobuz fără persoane s-a intervenit pe drumul care face legătra între localităţile Boldeşti şi Seciu din judeţul Prahova. Totodată, în localitatea Mizil pompierii şi drumarii au deblocat un autotren care a derapat şi a intrat într-o curte.

În judeţul Dâmboviţa, pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism în care se aflau 5 persoane, iar în judeţul Hunedoara, în zona localităţii Cinciş, a fost deblocat un atutotren.

Pe DN 73, între localităţile Câmpulung Muscel şi Dragoslavele din judeţul Argeş, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. S-a intervenit cu utilaje de la administratorul de drum şi autorităţile locale, pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant.

Tot sâmbătă dimineaţa, pe A1, la km 106, un tir a parăsit carosabilul şi a blocat o bandă.

În municipiul Timişoara, pompierii au acţionat pentru degajarea a 4 arbori căzuţi pe 2 autoturisme şi pe carosabil.

La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate sub atenţionări meteorlogice. Nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

Evoluţia din teren este atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU, in cooperare cu structurile aflate in coordonarea DSU, astfel încât să fie dispuse rapid măsurile optime de intervenţie în sprijinul populaţiei.

Citeşte şi: Vremea se strică în weekend. ANM anunță ninsori și precipitații mixte

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top